Weekly News

23/10/2018

Започна и претпоследениот ден од Peer Review во ДЗС


Претпоследениот ден од Peer Review скринингот во Дирекцијата за заштита и спасување започна со состанок на ЕУ тимот и Секторот за оператива и логистика при ДЗС.На состанокот беа присутни одделението за организациски мобилизациски работи,одделението за планирање,организирање и спроведување на операции и логистичко обезбедување,одделението за специјализирани услуги со воздухоплови и подрачните одделенија за заштита и спасување,вкупно 35,со посета на подрачното одделение во општина Гази Баба Скопје.
На состаноците се дискутираше за воспоставување на систем на операции на силите за заштита и спасување,за воздушна поддршка против шумски пожари,за процесот на мобилизација на силите, за брзата реакција на силите за брз одговор и др.

Logo

За нас

Дирекцијата е формирана со законот за заштита и спасување
Со работа започна 16.05 2005 година
Дирекцијата е самостоен орган на државната управа
Настаната е со спојување на цивилната заштита од Министерството за одбрана и инспекцијата за заштита од пожари од Министерството за внатрешни работи.

Контакт информации

Адреса: ул. Васко Карангелески бр. 8
Тел.: 02 2 433 384
Факс.: 02 2 433 300
web site: www.dzs.gov.mk
e-mail: dzs@dzs.gov.mk
press@dzs.gov.mk

Останати контакт информации