Weekly News

20/10/2018

Петти активен работен ден на Peer Review скринингот во Дирекцијата за заштита и спасување


Петтиот активен работен ден на Peer Review скринингот во Дирекцијата за заштита и спасување продолжува со состанок во Центарот за Обука и преставници на приватни компании (Окта,Макпетрол,Систина), како и состанок со инспекторите во Секторот за Генерален Инспектор

Logo

За нас

Дирекцијата е формирана со законот за заштита и спасување
Со работа започна 16.05 2005 година
Дирекцијата е самостоен орган на државната управа
Настаната е со спојување на цивилната заштита од Министерството за одбрана и инспекцијата за заштита од пожари од Министерството за внатрешни работи.

Контакт информации

Адреса: ул. Васко Карангелески бр. 8
Тел.: 02 2 433 384
Факс.: 02 2 433 300
web site: www.dzs.gov.mk
e-mail: dzs@dzs.gov.mk
press@dzs.gov.mk

Останати контакт информации