Weekly News

19/03/2019

Состанок за превентивните и оперативните мерки за заштита и спасување од шумски пожари


Подрачното одделение -Велес при Дирекцијата за заштита и спасување на 19.3.2019 одржа состанок во врска со превентивните и оперативните мерки за заштита и спасување од шумски пожари и пожари на отворен простор, со сите релевантни структури од Градот Велес, Градско и Чашка.

Logo

За нас

Дирекцијата е формирана со законот за заштита и спасување
Со работа започна 16.05 2005 година
Дирекцијата е самостоен орган на државната управа
Настаната е со спојување на цивилната заштита од Министерството за одбрана и инспекцијата за заштита од пожари од Министерството за внатрешни работи.

Контакт информации

Адреса: ул. Васко Карангелески бр. 8
Тел.: 02 2 433 384
Факс.: 02 2 433 300
web site: www.dzs.gov.mk
e-mail: dzs@dzs.gov.mk
press@dzs.gov.mk

Останати контакт информации