Cover image
Директорот Bekim Maksuti одржа работна средба со амабасадорот на НР Кина, г-дин Zhang Zuo

Директорот на Дирекцијата за заштита и спасување г-дин Беким Максути денес одржа работна средба со а...

20/09/2023

Cover image
Air Tractor AT-802A Fire Boss

Денеска во големото воздухопловно шоу по повод 100-годишнината од македонското воздухопловство, со а...

16/09/2023

Cover image
Обука за универзалната единица за заштита и спасување

Денес претставници од Одделението за обука при Дирекцијата за заштита и спасување е одржана обука за...

06/09/2023

Cover image
Ј А В Е Н    О Г Л А С за вработување на 4 (четири) лица на определено време

Дирекција за заштита и спасуваење на Република Македонија,врз основа на членовите 22,23,24,25,26, и...

23/08/2023

Cover image
Одлуки по интерен оглас 1/2023

20230718135521619_1689775107.pdf 20230718135537032_1689775107.pdf 20230718135548106_1689775107...

19/07/2023

Cover image
Ј А В Е Н    О Г Л А С

Дирекција за заштита и спасуваење на Република Македонија,врз основа на членовите 22,23,24,25,26, и...

06/07/2023

Cover image
Меѓународна вежба за справување со пожари на отворено „РОДОП 2023“

Во рамките на билатералната соработка помеѓу Република Северна Македонија и Република Бугарија, на д...

21/06/2023

Cover image
Интерен оглас бр. 01/2023

Интерен оглас бр. 01/2023 за унапредување на административни службеници оглас 01-2023_168716171...

19/06/2023

Cover image
Зборникот на трудови „CHANGES, CHALLENGES AND RESILIENCE OF CIVIL PROTECTION DURING COVID 19, 16 - 18 MARCH 2022, SKOPJE, REPUBLIC OF NORTH MACEDONIA''.

Почитувани учесници и  Почитувани гости на Меѓународната Конференција! Ви благодариме мног...

19/06/2023

Cover image
Тимови на ДЗС вклучени во потрагата во Лепенец

Тимови за спасување од вода на Дирекцијата за заштита и спасување беа вклучени во потрагата по лицат...

18/06/2023

Cover image
Состанок на министрите за прашања од хемиски, биолошки, радиолошки и нуклеарни закани што се одржа денеска во Брисел

Директорот на Дирекцијата за заштита и спасување г-дин Bekim Maksuti ја предводи заедничката делегац...

30/05/2023

Cover image
Вежба за заштита и спасување од земјотрес „Мал Мост Велес“

ДЗС ПО Велес на 24.05.2023г. во 10 часот. организираше и оствари  тренинг вежба за заштита и сп...

24/05/2023

Cover image
Ј А В Е Н    О Г Л А С

Дирекција за заштита и спасуваење на Република Македонија,врз основа на членовите 22,23,24,25,26, и...

18/05/2023

Cover image
18 години посветени во справување со природни непогоди и други несреќи

На ден 08.05.2023 г Дирекцијата за заштита и спасување го одбележи осумнастиот роденден, за овие год...

08/05/2023

Cover image
Вежба за заштита и спасување од пожари на отворен простор “Куманово 2023”

Директорот на ДЗС Bekim Maksuti денеска присуствуваше на организираната вежба за заштита и спасување...

27/04/2023

Cover image
Учество во годишниот состанок на Управувачкиот Комитетет на INSARAG, Женева

На покана на Секретаријатот на  Меѓународната советодавна група за пребарување и спасување (INS...

26/04/2023

Cover image
Претседателот Ердоган денеска додели медал на спасувачите на Република Северна Македонија

Претседателот Ердоган денеска додели медал на спасувачите на Република Северна Македонија Во име...

25/04/2023

Cover image
Ј А В Е Н    О Г Л А С

Дирекција за заштита и спасуваење на Република Македонија,врз основа на членовите 22,23,24,25,26, и...

07/04/2023

Cover image
Одлука за избор на кандидат

ОДЛУКА за избор на кандодат по основ на определено работно време   odluka za izbor na 300...

30/03/2023

Cover image
Стратешки план на ДЗС за 2023-2025

Стратешки план на ДЗС за 2023-2025   ПЛАН ДЗС-2023-2025_1679576648.pdf

23/03/2023