Logo

21/04/2021

Донација од Република Словенија


На ден 21.04.2021 година пристигна донација од Република Словенија која е составена од медицински средства - заштитни маски.

 

На примопредавањето на донацијата во Дирекцијата за заштита и спасување, покрај Заменик Директорот на ДЗС г-дин Зулфиќар Зејнулаи, присуствуваше и Н.Е. г-дин Милан Предан, ВА Примож Шафц и првата секретарка на амбасадорот Ѓуле Вишај. Ова е прва донација од Словенија, што е уште една потврда за солидарноста и пријателските односи помеѓу двете држави.

Logo

За нас

Дирекцијата е формирана со законот за заштита и спасување Со работа започна 16.05 2005 година Дирекцијата е самостоен орган на државната управа Настаната е со спојување на цивилната заштита од Министерството за одбрана и инспекцијата за заштита од пожари од Министерството за внатрешни работи

Контакт информации

Адреса: ул. Васко Карангелески бр. 8
Тел.: 02 2 433 384
Факс.: 02 2 433 300
web site: www.dzs.gov.mk
e-mail: dzs@dzs.gov.mk
press@dzs.gov.mk

Останати контакт информации