Cover image
Ј А В Е Н О Г Л А С за вработување на 2 (две) лица во Дирекција за заштита и спасување на определено време

Дирекција за заштита и спасуваење на Република Македонија,врз основа на членовите 22,23,24,25,26, и...

12/04/2021

Cover image
Информација за ништење на Неексплодирани Убојни Средства (НУС)

Од ден 08.04.2021  до 10.04.2021 година, согласно СОП за уништување на НУС се врши подготовка з...

08/04/2021

Cover image
Никој не барал помош од Дирекцијата за заштита и спасување

Старата и немоќна мајка на Златко Божинов во вонредни услови ќе најде сила и начин да го одржи во жи...

08/04/2021

Cover image
Известување

Во врска со информацијата за повреденото лице од с. Емирица – општина Кратово, која е пласиран...

05/04/2021

Cover image
Хуманитарна помош од Романија

Денес во Дирекцијата за Заштита и спасување пристигна донација од медицинските резерви на ЕУ, со пос...

02/04/2021

Cover image
Координација и потрага на исчезнатото лице од с.Крани

Дирекција за заштита и спасување -Секторот за оператива и логистика во соработка со Подрачното оддел...

25/03/2021

Cover image
Конференција на тема „Подобрен капацитет за превенција на несреќи и управување со кризи на локално ниво“

На, 25.03.2021 г. се одржа конференција на тема „Подобрен капацитет за превенција на несреќи и...

25/03/2021

Cover image
Дирекцијата за заштита и спасување продолжува со отстранување и уништување на НУС

На ден 18.03.2021 од страна  на пиротекничари на Дирекцијата за заштита и спасување се извршени...

20/03/2021

Cover image
Доделување на плакети и благодарници по успешно завршената операција на уништување 12300 артилериски гранати

По повод успешно завршената операција на уништување на 12300 парчиња неексплодирани убојни средства...

17/03/2021

Cover image
Предавање на опрема за ТППЕ - Кавадарци

На ден 10.03.2021г., пред предавањето на опремата за потребите на ТППЕ Кавадарци, заменик директорот...

10/03/2021

Cover image
Кампања за зголемување на свеста за НУС

На ден 09.03.2021 година во Струмица, припадници на Дирекцијата за заштита и спасување и зам. Директ...

09/03/2021

Cover image
Спасување на повредено лице од висококатница

На ден 05.03.2021, во Битола, се одржа обука и вежба за спасување од висококатница при земјотрес. На...

08/03/2021

Cover image
ИПА Програма за превенција од поплави и управување со ризици од шумски пожари за замјите од Западен Балкан и Турција

ИПА Програма за превенција од поплави и управување со ризици од шумски пожари за замјите од Западен...

04/03/2021

Cover image
ЈАВЕН ОГЛАС ЗА ОПРЕДЕЛЕНО ВРЕМЕ

Ј А В Е Н    О Г Л А С за вработување на 6 (шест) лица во Дирекција за заштита и с...

03/03/2021

Cover image
Честитка по повод Меѓународниот ден на цивилната заштита 1-ви март

Меѓународниот ден на цивилната заштита 1ви март, има двојно значење: на овој ден во 1972 година стап...

01/03/2021

Cover image
Обука и вежба со Тимот за брз одговор за заштита и спасување на планина - Попова Шапка

Денес, во скијачкиот центар "Попова Шапка", се одржа обука и вежба за спасување од лавина....

25/02/2021

Cover image
Ј А В Е Н О Г Л А С на определено време

Ј А В Е Н    О Г Л А С за вработување на 34 (триесетичетири) лица во Дирекција за...

22/02/2021

Cover image
Внимание!

Снегот или мразот на коловозите претставува голем проблем за сите учесници во сообраќајот. Бидете...

15/02/2021

Cover image
Предавање на опрема за Територијалните Противпожарни Единици во состав на Републичките сили за заштита и спасување

На ден 05.02.2021, се вршеше предавање на опрема за Територијалните Противпожарни Единици во состав...

05/02/2021

Cover image
ЈАВЕН ПОВИК 2021

Врз основа на член 55став 2 од Законот за организација и работа на органите на државната управа (&qu...

01/02/2021