Cover image
Онлине Конфереција на ДЗС

Во организација на ДЗС на 19.05.2021 год ќе се одржи on–line конференција под наслов ,,ЗАШТИ...

19/05/2021

Cover image
https://strass-prd.eu

https://strass-prd.eu

19/05/2021

Cover image
16 години Дирекција за заштита и спасување

По повод шеснаесет годишнината од  формирањето на Дирекцијата за заштита и спасување вчера на д...

18/05/2021

Cover image
Среба со Координаторот на ТИКА во Република Северна Македонија

Денес Заменик Директорот на ДЗС г-дин Зулфиќар Зејнулаи оствари среба со Координаторот на ТИКА во Ре...

21/04/2021

Cover image
Донација од Република Словенија

На ден 21.04.2021 година пристигна донација од Република Словенија која е составена од медицински ср...

21/04/2021

Cover image
Празници се ближат

.

21/04/2021

Cover image
Регионален состанок на Иницијативата за подготвеност и превенција од катастрофи за земјите од Југоисточна Европа, DPPI SEE.

Во период од 14-15 април 2021 година, се одржа 41. Регионален состанок на Иницијативата за подготвен...

16/04/2021

Cover image
Дирекцијата за заштита и спасување продолжува со пронаоѓање на НУС во територијата на Република Северна Македонија

Во измината недела припадници на Дирекцијата за заштита и спасување во неколку места на територијата...

12/04/2021

Cover image
Припадници на ПОЗС Крива Паланка по потрага на исчезнато лице

Од 06.04.2021 година по известувањето од страна на градоначалникот на општина Крива Паланка дека на...

12/04/2021

Cover image
Ј А В Е Н О Г Л А С за вработување на 2 (две) лица во Дирекција за заштита и спасување на определено време

Дирекција за заштита и спасуваење на Република Македонија,врз основа на членовите 22,23,24,25,26, и...

12/04/2021

Cover image
Информација за ништење на Неексплодирани Убојни Средства (НУС)

Од ден 08.04.2021  до 10.04.2021 година, согласно СОП за уништување на НУС се врши подготовка з...

08/04/2021

Cover image
Никој не барал помош од Дирекцијата за заштита и спасување

Старата и немоќна мајка на Златко Божинов во вонредни услови ќе најде сила и начин да го одржи во жи...

08/04/2021

Cover image
Известување

Во врска со информацијата за повреденото лице од с. Емирица – општина Кратово, која е пласиран...

05/04/2021

Cover image
Хуманитарна помош од Романија

Денес во Дирекцијата за Заштита и спасување пристигна донација од медицинските резерви на ЕУ, со пос...

02/04/2021

Cover image
Координација и потрага на исчезнатото лице од с.Крани

Дирекција за заштита и спасување -Секторот за оператива и логистика во соработка со Подрачното оддел...

25/03/2021

Cover image
Конференција на тема „Подобрен капацитет за превенција на несреќи и управување со кризи на локално ниво“

На, 25.03.2021 г. се одржа конференција на тема „Подобрен капацитет за превенција на несреќи и...

25/03/2021

Cover image
Дирекцијата за заштита и спасување продолжува со отстранување и уништување на НУС

На ден 18.03.2021 од страна  на пиротекничари на Дирекцијата за заштита и спасување се извршени...

20/03/2021

Cover image
Доделување на плакети и благодарници по успешно завршената операција на уништување 12300 артилериски гранати

По повод успешно завршената операција на уништување на 12300 парчиња неексплодирани убојни средства...

17/03/2021

Cover image
Предавање на опрема за ТППЕ - Кавадарци

На ден 10.03.2021г., пред предавањето на опремата за потребите на ТППЕ Кавадарци, заменик директорот...

10/03/2021

Cover image
Кампања за зголемување на свеста за НУС

На ден 09.03.2021 година во Струмица, припадници на Дирекцијата за заштита и спасување и зам. Директ...

09/03/2021