Cover image
Ј А В Е Н О Г Л А С за вработување на 1 (едно) лице во Дирекција за заштита и спасување на определено време

Дирекција за заштита и спасување на Република Македонија, врз основа на членовите 22, 23, 24, 25, 26...

26/04/2022

Cover image
Координативен состанок со надлежните субјекти во Системот за заштита и спасување

Директорот на Дирекцијата за заштита и спасување г-дин Bekim Maksuti денеска во Берово одржа соста...

19/04/2022

Cover image
Оглас за вработување на определено време

Оглас за 9 вработувања на определено време Дирекција за заштита и спасување на Република Македони...

18/04/2022

Cover image
Development and implementation of a smart and sustainable integrated forest fire management system in the cross-border area (DISSIWMS)

https://cbcforestshield.eu/procurement/purchase-and-installation-of-wild-fire-early-warning-system/

15/04/2022

Cover image
Одлуки на Оглас за 26 вработувања на определено време

О Д Л У К А за избор на кандидати по основ на вработување на определено време врз основа на огласот...

01/04/2022

Cover image
Организирана обука, тренинг и вежба „Спасување од Лавина 2022“

Денеска Дирекцијата за заштита и спасување ја одржа организираната обука, тренинг и вежба „Спа...

24/03/2022

Cover image
Дирекцијата за заштита и спасување додели нова опрема за ТППЕ ВЕЛЕС

Донација што се состои од сет систем за спасување од големи сообраќајни несреќи и еден сет за спасув...

22/03/2022

Cover image
Моменти од меѓународната научна конференција организирана од Дирекцијата за заштита и спасување

Моменти од меѓународната научна конференција организирана од Дирекцијата за заштита и спасување. Срд...

22/03/2022

Cover image
Меѓународна конференција организрана од страна на Дирекцијата за заштита и спасување

По повод Меѓународниот Ден на Цивилна Заштита, Дирекција за заштита и спасување на РСМ организираше...

17/03/2022

Cover image
Оглас за 26 вработувања на определено време

Дирекција за заштита и спасување на Република Македонија објавува оглас за вработување на 26 (дваесе...

16/03/2022

Cover image
Како да се употреби ПП Апарат

Денеска претставник на Дирекцијата за заштита и спасување гостуваше во утринската емисија „Ј...

27/01/2022

Cover image
Одлука за определно време

ОДЛУКА по избор на кандидат по основ на вработување на определено време КЛИК КЛИК

20/01/2022

Cover image
Јавен оглас IT Aдминистратор

Ј А В Е Н  О Г Л А С За ангажирање  на ИТ Администратор за огласот кликни  ту...

14/01/2022

Cover image
Пронајдени две лица во битолско

Тимот за спасување во планини на Дирекцијата за заштита и спасување ги пронајдоа двете лица кои се и...

06/12/2021

Cover image
ОДЛУКА ПО ИЗБОР НА ИНТЕРЕН ОГЛАС 03/2021

Одлуки по интерен оглас 02/2021  Одлука 1  Одлука 2

25/11/2021

Cover image
ИНТЕРЕН ОГЛАС БР 03/2021

ИНТЕРЕН ОГЛАС ВО ДИРЕКЦИЈА ЗА ЗАШТИТА И СПАСУВАЊЕ  ПРИЈАВА ЗА ИНТЕРЕН ОГЛАС  

16/11/2021

Cover image
ИНТЕРЕН ОГЛАС БР 03/2021

ИНТЕРЕН ОГЛАС ВО ДИРЕКЦИЈА ЗА ЗАШТИТА И СПАСУВАЊЕ   

16/11/2021

Cover image
Кампања за намалување на заканите од поплава - „Да научиме за поплавите’’

Вработени од на Дирекцијата за заштита и спасување денска ја почнаа со Кампањата – Намалување...

02/11/2021

Cover image
47-от состанок на Генералните-Директори за Цивилна заштита на Европската Унија на Европската Економска Област и на земјите кандидати

Во Љубљана, Словенија заврши 47-от состанок на Генералните-Директори за Цивилна заштита на Европскат...

14/10/2021

Cover image
Пронајдено изчезнато лице во Стен Даутица

Вечер по најава за изсчезнато лице од страна МВР-Велес до ПОЗС-Велес на Дирекцијата за заштита и спа...

08/10/2021