Cover image
Средба со новиот амбасадор на Република Косово, Флоријан Ќехаја

Директорот на Дирекцијата за заштита и спасување г-дин. Беким Максути вчера имаше средба со новиот а...

18/07/2022

Cover image
Јавен Оглас

Ј А В Е Н    О Г Л А С за вработување на 3 (три) лица во Дирекција за заштита и спасување...

18/07/2022

Cover image
Одлуки за избор на кандидат по основ на вработување на определено време

Преземи документ

22/06/2022

Cover image
Основна обука за заштита и спасување од пожари на отворен простор

На ден 31.05 2022 година, Дирекција за заштита и спасување реализираше Основна обука за заштита и...

03/06/2022

Cover image
Интерни Огласи

Интерен оглас 1-2022 - преземи документ Интерен оглас 2-2022 - преземи документ Образец за при...

19/05/2022

Cover image
Кампања "Да се научиме како да ги заштитиме шумите од пожари"

Во рамките на планираните активности, ДЗС преку своите подрачни одделенија за заштита и спасување во...

13/05/2022

Cover image
Одлуки на Огласи за вработувања на определено време

О Д Л У К И за избор на кандидати по основ на вработување на определено време врз основа на огласит...

12/05/2022

Cover image
Пронајдени артилерсики гранати

Во изминатиот период пиротехничарите на Дирекцијата за заштита и спасување имаа повеќе интервенции...

10/05/2022

Cover image
Противпожарна опрема за ТППЕ Тетово, донација од Дирекцијата за заштита и спасување

Денеска директорот на Дирекцијата за заштита и спасување, г-дин Bekim Maksuti со претставници на Дир...

04/05/2022

Cover image
Ј А В Е Н О Г Л А С за вработување на 1 (едно) лице во Дирекција за заштита и спасување на определено време

Дирекција за заштита и спасување на Република Македонија, врз основа на членовите 22, 23, 24, 25, 26...

26/04/2022

Cover image
Координативен состанок со надлежните субјекти во Системот за заштита и спасување

Директорот на Дирекцијата за заштита и спасување г-дин Bekim Maksuti денеска во Берово одржа соста...

19/04/2022

Cover image
Оглас за вработување на определено време

Оглас за 9 вработувања на определено време Дирекција за заштита и спасување на Република Македони...

18/04/2022

Cover image
Development and implementation of a smart and sustainable integrated forest fire management system in the cross-border area (DISSIWMS)

https://cbcforestshield.eu/procurement/purchase-and-installation-of-wild-fire-early-warning-system/

15/04/2022

Cover image
Одлуки на Оглас за 26 вработувања на определено време

О Д Л У К А за избор на кандидати по основ на вработување на определено време врз основа на огласот...

01/04/2022

Cover image
Организирана обука, тренинг и вежба „Спасување од Лавина 2022“

Денеска Дирекцијата за заштита и спасување ја одржа организираната обука, тренинг и вежба „Спа...

24/03/2022

Cover image
Дирекцијата за заштита и спасување додели нова опрема за ТППЕ ВЕЛЕС

Донација што се состои од сет систем за спасување од големи сообраќајни несреќи и еден сет за спасув...

22/03/2022

Cover image
Моменти од меѓународната научна конференција организирана од Дирекцијата за заштита и спасување

Моменти од меѓународната научна конференција организирана од Дирекцијата за заштита и спасување. Срд...

22/03/2022

Cover image
Меѓународна конференција организрана од страна на Дирекцијата за заштита и спасување

По повод Меѓународниот Ден на Цивилна Заштита, Дирекција за заштита и спасување на РСМ организираше...

17/03/2022

Cover image
Оглас за 26 вработувања на определено време

Дирекција за заштита и спасување на Република Македонија објавува оглас за вработување на 26 (дваесе...

16/03/2022

Cover image
Како да се употреби ПП Апарат

Денеска претставник на Дирекцијата за заштита и спасување гостуваше во утринската емисија „Ј...

27/01/2022