Cover image
Пријава од граѓани за неексплодирани убојни средства (НУС)

Врз основа на пријава од граѓани, на 26 април 2018 година, 4 вработени од Подрачното одделение за за...

04/06/2018

Cover image
Теренска вежба за гасење шумски пожар на тешко пристапен терен "Балкан 2018".

На 26.04.2018 во Птолемаида, Република Грција, се одржа теренска вежба за гасење шумски пожар на теш...

04/06/2018

Cover image
Одржан работен состанок на Дирекцијата за заштита и спасување - Валандово

Одржан работен состанок на Дирекцијата за заштита и спасување - Валандово. На состанокот присуствува...

04/06/2018

Cover image
Акција "Македонија без отпад"

На ден 22.04.2018 година по повод денот на планетата Земја се одржа Акцијата "Македонија бе...

04/06/2018

Cover image
Регионалната иницијатива за подготвеност и превенција од катастрофи на земјите од Југоисточна Европа ДППИ ЈИЕ

На 4 и 5 април 2018 година, Директорот на Дирекцијата за заштита и спасување Аднан Џафероски, пр...

04/06/2018

Cover image
Учество на теренска вежба во Албанија

Дирекцијата за заштита и спасување е носител на Проектот 44, насловен: "Зајакнување на способно...

04/06/2018

Cover image
Уништување на НУС - неексплодирани убојни средства на полигонот Криволак

Дирекцијата за заштита и спасување ќе изврши уништување на НУС - неексплодирани убојни средства прон...

04/06/2018

Cover image
Субрегионална симулациска вежба "ТТХ-Интернет-Балканика"

Дирекцијата за заштита и спасување во рамките на работниот пакет 6 од Проектот 44: "Јакнење на...

04/06/2018

Cover image
Национална Симулациска вежба (ТТХ) за прв одговор при РХБН инцидент "Скопје-Прв одговор,2017"

Дирекцијата за заштита и спасување оддржа Национална Симулациска вежба (ТТХ) за прв одговор при РХБН...

04/06/2018

Cover image
Донација од фирмата РОСОМАК С.А. од Полска

Во соработка со Амбасадата на Република Македонија во Варшава – Полска,  фирмата РОСОМАК...

04/06/2018

Cover image
Пороен дожд во Кичево

Во вечерните часови на 19 Август 2016 во Кичево имаше краткотраен пороен дожд кој на магистралниот...

04/06/2018

Cover image
Донации преку Механизмот за цивилна заштита

Преку Механизмот за цивилна заштита на 17 Август 2016 пристигна донацијата од Република Бугарија. Во...

04/06/2018

Cover image
Пристигна тимот експерти од Европската унија

Пристигна тимот експерти ангажиран преку Механизмот за цивилна заштита на Европската унија од област...

04/06/2018

Cover image
Известување за опасност од пожари

Дирекцијата за заштита и спасување, согласно Законот за заштита и спасување и Законот за шумите, пре...

04/06/2018

Cover image
Вежба по повод Денот на пожарникарството

Старо Негоричане 09.05.2014 Дирекцијата за заштита И спасување по повод Денот на пожарникарстовто 20...

04/06/2018

Cover image
Апел по повод 1ви Мај - меѓународен ден на трудот

Дирекцијата за заштита и спасување апелира до сите граѓани на Република Македонија по повод претстој...

04/06/2018

Cover image
Управувачки комитет за справување со кризи

Управувачки комитет за справување со кризи: Сите надлежни институции работат во насока на превенција...

11/05/2018

Cover image
Вежба за справување со пожар на отворен простор

На 13.04.2018 година, на местото викано "Рудине," над с. Пуста Брезница, Дирекцијата за за...

11/05/2018