Cover image
Дирекцијата за заштита и спасување, како оперативно тело на Владата на РМ, интензивно работи на унапредување и зајакнување на своите капацитети

Дирекцијата за заштита и спасување, како оперативно тело на Владата на РМ, интензивно работи на унап...

20/06/2018

Cover image
Тридневна работна посета на експерти пиротехнолози од Федералнaта управа за цивилна заштита на Б и Х во Дирекцијата за заштита и спасување

Во рамките на билатералната соработка со Република Босна и Херцеговина, беше остварена тридневна раб...

16/06/2018

Cover image
Обука за просторни сили за пожари на отворен простор Старавина 2018

Со цел подобрување на противпожарната заштита во регионот на 16 и 17 Јуни Дирекцијата за заштита и с...

16/06/2018

Cover image
Зајакнување на капацитетите за одговор при катастрофи

Дирекцијата за заштита и спасување на Република Македонија продолжува со активностите поврзани со за...

12/06/2018

Cover image
Превентивно и оперативно пребарување и отстранување на предмети од „езеро Мантово и Тиквешко езеро“

Дирекцијата за заштита и спасување ги активира своите тимови за брз одговор за заштита и спасување н...

11/06/2018

Cover image
40. состанок на директори за цивилна заштита на ЕУ и партнерските држави (Соопштение)

Во период од 31.05-1.06.2018 година, Директорот на Дирекцијата за заштита и спасување, господин Адна...

04/06/2018

Cover image
13-ти роденден на Дирекцијата за заштита и спасување (Галерија) (Видео)

13-ти роденден на Дирекцијата за заштита и спасување (Галерија) (Видео)

04/06/2018

Cover image
Дирекцијата за заштита и спасување во период од 23 – 27.04.2018г. беше организатор на курсот за безбедност под покровителство на механизмот на цивилната заштита на Европската унија

Дирекцијата за заштита и спасување во период од 23 – 27.04.2018г. беше организатор на курсот з...

04/06/2018

Cover image
Aктивности од иницијативата на ОБСЕ за градење сеопфатен план за справување со мигрантска криза во Македонија

Мигрантската криза, како современ глобален феномен, се уште е актуелна во Република Македонија. Во т...

04/06/2018

Cover image
Пријава од граѓани за неексплодирани убојни средства (НУС)

Врз основа на пријава од граѓани, на 26 април 2018 година, 4 вработени од Подрачното одделение за за...

04/06/2018

Cover image
Теренска вежба за гасење шумски пожар на тешко пристапен терен "Балкан 2018".

На 26.04.2018 во Птолемаида, Република Грција, се одржа теренска вежба за гасење шумски пожар на теш...

04/06/2018

Cover image
Одржан работен состанок на Дирекцијата за заштита и спасување - Валандово

Одржан работен состанок на Дирекцијата за заштита и спасување - Валандово. На состанокот присуствува...

04/06/2018

Cover image
Акција "Македонија без отпад"

На ден 22.04.2018 година по повод денот на планетата Земја се одржа Акцијата "Македонија бе...

04/06/2018

Cover image
Регионалната иницијатива за подготвеност и превенција од катастрофи на земјите од Југоисточна Европа ДППИ ЈИЕ

На 4 и 5 април 2018 година, Директорот на Дирекцијата за заштита и спасување Аднан Џафероски, пр...

04/06/2018

Cover image
Учество на теренска вежба во Албанија

Дирекцијата за заштита и спасување е носител на Проектот 44, насловен: "Зајакнување на способно...

04/06/2018

Cover image
Уништување на НУС - неексплодирани убојни средства на полигонот Криволак

Дирекцијата за заштита и спасување ќе изврши уништување на НУС - неексплодирани убојни средства прон...

04/06/2018

Cover image
Субрегионална симулациска вежба "ТТХ-Интернет-Балканика"

Дирекцијата за заштита и спасување во рамките на работниот пакет 6 од Проектот 44: "Јакнење на...

04/06/2018

Cover image
Национална Симулациска вежба (ТТХ) за прв одговор при РХБН инцидент "Скопје-Прв одговор,2017"

Дирекцијата за заштита и спасување оддржа Национална Симулациска вежба (ТТХ) за прв одговор при РХБН...

04/06/2018

Cover image
Донација од фирмата РОСОМАК С.А. од Полска

Во соработка со Амбасадата на Република Македонија во Варшава – Полска,  фирмата РОСОМАК...

04/06/2018

Cover image
Пороен дожд во Кичево

Во вечерните часови на 19 Август 2016 во Кичево имаше краткотраен пороен дожд кој на магистралниот...

04/06/2018