Cover image
Потпишан Меморандум за соработка во областа за прва психолошка помош

Денес, Дирекцијата за заштита и спасување предводена од директорот Аднан Џафероски и Комората на пси...

13/08/2018

Cover image
Спасен давеник во Охридското езеро од страна на тимот за спасување на води на Дирекцијата за заштита и спасување

Во рамки на редовните активности за заштита и спасување, како и тренинзи кои редовно ги изведува Дир...

09/08/2018

Cover image
Бригадирска средба во Катланово по повод свеченото одбележување на акцијашките јубилеи

“Градењето одржливо општество го отсликува тоа кон кое треба да се стремиме. Скопје, епицентар...

29/07/2018

Cover image
Втора седница на Главниот штаб за заштита и спасување

Денес, во Амфитеатарот на воената академија-Михаило Апостолски, директорот Аднан Џафероски ја одржа...

26/07/2018

Cover image
Работен состанок со Националните паркови и резервати на Р.М

Денес, Директорот на Дирекцијата за заштита и спасување Аднан Џаферовски одржа конструктивен состано...

25/07/2018

Cover image
Владата на Република Македонија преку Дирекцијата за заштита и спасување понуди помош на Република Грција за справување со пожарите

Владата на Република Македонија е во постојан контакт со Владата на Република Грција поради пожарите...

24/07/2018

Cover image
Формирано Оперативно тело во Дирекцијата за заштита и спасување

Во Дирекцијата за заштита и спасување поради сложените метеоролошки состојби, справувањето со пожари...

19/07/2018

Cover image
Пријава за загубено лице на Баба планина

На ден 15.07.2018 година од дежурниот офицер во СВР Битола во околу 19.30 часот во Подрачното одделе...

17/07/2018

Cover image
Подготовка за сезоната на пожари

Во организација на Генералштабот на Армијата на РМ а во пресрет на периодот на зголемена опсаност од...

12/07/2018

Cover image
Учество на Меѓународна Вежба -NEIFLEX 2018 преку Механизам за цивилна заштита на Европска Унија, во Портогруаро, Регион Фриули-Италија

Меѓународната Вежба (NEIFLEX) се одвиваше во  периодот од 06 до 10 Јуни 2018 година во североис...

06/07/2018

Cover image
Mеѓународната научна конференција „Реформите на безбедносниот систем како предуслов во евроатланските интеграции“

Факултетот за безбедност-Скопје  ја организираше 9-тата по ред  Меѓународната научна конфе...

06/07/2018

Cover image
Реализирана обуката и тренинг-вежбата за справување со пожари на отворен простор и спречување на поплави

Дирекцијата за заштита и спасување организираше Обука и тренинг вежба во Дојран на просторните сили...

29/06/2018

Cover image
Обука и тренинг-вежба за справување со пожари на отворен простор и спречување на поплави

      Дирекцијата за заштита и спасување организира Обука и тренинг вежба на просторн...

27/06/2018

Cover image
Активирање на прв степен на загрозеност (Жолто) од документите на Планот за заштита и спасување

         Согласно сложената хидрометеоролошка состојба, можните појави од п...

26/06/2018

Cover image
DPPI SEE DMTP 2018: Евакуација на пациенти,повредени и посетители од клиничка болница Аџибадем Систина (ВИДЕО)

DPPI SEE DMTP 2018: Евакуација на пациенти,повредени и посетители од клиничка болница Аџибадем Систи...

24/06/2018

Cover image
DPPI SEE DMTP 2018: Евакуација на пациенти,повредени и посетители од клиничка болница Аџибадем Систина

Во рамките на Иницијативата за подготвеност и превенција од катастрофи на Југоисточна Европа ДППИ ЈИ...

24/06/2018

Cover image
Успешна завршница на летната школа „Менаџирање со мигрантска криза“

         На 24 јуни 2018 година, со практична вежба за подигање камп за миг...

24/06/2018

Cover image
Летна школа за менаџирање во услови на мигрантска криза

Од 18-24 јуни, Дирекцијата за заштита и спасување ќе ја учествува во спроведувањето на Летната школа...

20/06/2018

Cover image
Вежба за евакуација на пациенти,повредени,персонал и посетители - годишна програма за обука на ДППИ ЈИЕ

Во период од 21-24 јуни 2018 година, Дирекцијата за заштита и спасување, во рамките на годишната про...

20/06/2018

Cover image
Обука за просторни сили за пожари на отворен простор „Старавина 2018“ (Галерија)

Со цел подобрување на противпожарната заштита во регионот на 16 и 17 Јуни Дирекцијата за заштита и с...

20/06/2018