Cover image
Дирекција за заштита и спасување на Република Македонија објавува оглас за вработување на 7 (седум) лица преку засновање на работен однос на определено време

Дирекција за заштита и спасуваење на Република Македонија,врз основа на членовите 22,23,24,25,26, и...

24/09/2018

Cover image
41 состанок на Директорите за цивилна заштита на Европската Унија

Дирекцијата за заштита и спасување, претставувана од директорот г-н Аднан Џафероски и раководителот...

24/09/2018

Cover image
Специјализирана обука со ТАКТИЧКО - ПОКАЗНА ВЕЖБА, на Противпожарната единица на Макпетрол АД-Скопје РЕ Гостивар

На 19 септември 2018 година од страна на Центарот за обука на Дирекцијата за заштита и спасување беш...

21/09/2018

Cover image
Симулација на вежба -“Сеопфатен одговор Водно 2018”

Од 17-21 септември 2018 во Домот на АРМ, согласно програмата за цивилно воена соработка CMEP помеѓу...

21/09/2018

Cover image
Во рамките на програмата 333, одржан курс за спасување на повредени лица

Во рамките на програмата 333, под покровителство на Американската амбасада, успешно е завршен пет-дн...

21/09/2018

Cover image
Потпишан Меморандум за соработка со Факултетот за безбедност при Униврзитетот "Св Климент Охридски"- Битола

Дирекцијата за заштита и спасување, во насока на унапредување на меѓуинституционалната соработка, де...

21/09/2018

Cover image
Касарна Чојлија Петровец курс за спасување повредени 10-14 September Tactical Casualty Care Course (TCCC)

       Во рамките на програмата 333 а под покровителство на Америчката а...

21/09/2018

Cover image
ДЗС одржа тактичко показна вежба на Противпожарната единица на Макпетрол АД-Скопје РЕ Гостивар

     На 19 септември 2018 година од страна на Центарот за обука на Дирекцијата з...

21/09/2018

Cover image
Симулациска вежба - Сеопфатен одговор - Водно 2018

    Од 17-21 септември 2018 во Домот на АРМ, согласно програмата за Цивилно воената сорабо...

21/09/2018

Cover image
Меморандум за соработка со Факултетот за безбедност

Дирекцијата за заштита и спасување, во насока на унапредување на меѓуинституционалната соработка, на...

21/09/2018

Cover image
Средба за унапредување на соработката меѓу Музејот на Македонија и ДЗС

Денес, директорот на Дирекција за заштита и спасување г-н Аднан Џафероски и директорот на НУ Музеј н...

19/09/2018

Cover image
World Vision BIH и Министерството за сигурност на БИХ одржаа прва регионална конференција- “Сигурни училишта за сигурно детство”

Од 29-31 август 2018 во Сараево во соработка со World Vision BIH и Министерството за сигурност на БИ...

19/09/2018

Cover image
Напредна обука за користење на веб базирана алатка NICS-(Next Generation Incident Command System- Следна генерација на системот за управување и командување)

Од 12-14 септември 2018 година во х.Београд, Струга се одржа напредна обука за користење на веб бази...

18/09/2018

Cover image
Продлабочена и проширена меѓусебната соработка помеѓу Дирекцијата за заштита и спасување и Аероклубот Скопје Доо

Денес, 13.9.18 година, Дирекцијата за заштита и спасување преставувана од директорот Аднан Џафероски...

18/09/2018

Cover image
Работна средба со нејзината Екселенција, госпоѓа Лепа Бабиќ, амбасадор на БиХ во Македонија.

На 12 септември 2018 година, Директорот на Дирекцијата за заштита и спасување Г-дин Аднан Џафероски...

18/09/2018

Cover image
Одржан работен состанок во Дирекцијата за заштита и спасување со ТППЕ

На ден 11 септември 2018 година, во Касарната Гоце Делчев во Скопје, по покана на Директорот Аднан Џ...

11/09/2018

Cover image
Чистење на заглавени стебла и гранки околу столбовите на мостот „Гемиџии“ на реката Вардар.

  Подрачно одделение на Дирекцијата за заштита и спасување во Велес, во рамките на своите надл...

06/09/2018

Cover image
Учество на Дирекцијата за заштита и спасување на меѓународната вежба Balex Delta 2018 Карлскрона Шведска 27-29.08.2018 год

Во рамките на Хелсиншката конвенција HELCOM и ЕУ програмата за набљудувачи од земјите кориснички на...

04/09/2018

Cover image
Тренажно летање на авио-одделението за специјализирана намена

Моменти од денешното тренажно летање на авио-одделението за специјализирана намена при Дирекцијата з...

31/08/2018

Cover image
Продолжуваат активностите од меѓународен карактер на Дирекцијата за заштита и спасување

Дирекцијата за заштита и спасување континуирано и засилено продолжува со своите меѓународни активнос...

24/08/2018