Cover image
Менаџирање на стресот на работно место

Согласно обврските кои произлегуваат од потпишаниот Меморандум за соработка со Комората на психолози...

12/10/2018

Cover image
Дислоцирани мини од Втората светска војна

 Дирекцијата за заштита и спасување, на 11.10.2018 год. од локација кај спортската сала, блис...

12/10/2018

Cover image
Peer review

е инструмент во рамките на Европскиот Механизам за цивилна заштита, кој го поддржува  интегрира...

12/10/2018

Cover image
Европски ден на соработка

Со мотото "споделување на границите, растејќи поблиску" на ден 12ти октомври 2018 год. во...

10/10/2018

Cover image
ОГЛАС ЗА ВРАБОТУВАЊЕ НА ОПРЕДЕЛЕНО ВРЕМЕ

Дирекција за заштита и спасуваење на Република Македонија,врз основа на членовите 22,23,24,25,26, и...

10/10/2018

Cover image
Меѓународна вежбовна активност за спасување од урнатини и поплави "Србија 2018"

На 7.10.2018година директорот на Дирекцијата за заштита и спасување г-н Аднан Џафероски,ги испрати п...

08/10/2018

Cover image
Состанок со амбасадорот на Република Словачка во Република Македонија, г-н Хенрик Маркуш

Денес 4.10.2018 година, на состанок во Дирекцијата за заштита и спасување се сретнаа, директорот на...

04/10/2018

Cover image
вежбовна активност за спасување од урнатини и поплави „СРБИЈА 2018“

Oд 7 до 12 октомври 2018 година, во Младеновац, Република Србија под покровителство на NATO –...

04/10/2018

Cover image
Тактика на гаснење на шумски пожари со поддршка од хелихоптери

Од 24- 29.09.2018 година во Москва, Русија, се одржа обука на тема „Тактика на гаснење на шумс...

03/10/2018

Cover image
Авионите упатени на редовна проверка

Согласно позитивните законските прописи за воздухопловство во Република Македонија, од 23-30.9.2018...

03/10/2018

Cover image
Галерија фотографии од оперативната обука- НСР во Пасау,

Галерија фотографии од оперативната обука- НСР во Пасау, Германија (24.-28.8.2018) на тимот за зашти...

03/10/2018

Cover image
Обука на противпожарната единица на Макпетрол АД-Скопје РЕ Охрид

Одделението за обука при Секторот за превенција, планирање и развој во ДЗС,во рамки на Центарот за о...

01/10/2018

Cover image
Обука Клиничката болница Аџибадем Систина-Скопје

Одделението за обука при Секторот за превенција, планирање и развој во Дирекцијата за заштита и спас...

01/10/2018

Cover image
Oперативна обука во Пасау, Германија

Од 24-28.9.2018 година во Пасау, Германија, осум вработени од тимот за заштита и спасување од поплав...

01/10/2018

Cover image
41.состанок на директори за цивилна заштита

На 27 и 28 септември 2018 година, директорот на Дирекцијата за заштита и спасување, г-дин Аднан Џафе...

28/09/2018

Cover image
Одржан состанок со управителите и вработените од овластените сервиси за сервисирање, испитување и одржување на противпожарна опрема

Директорот на Дирекцијата за заштита и спасување г-н Аднан Џафероски денес, заедно со своите соработ...

26/09/2018

Cover image
Дислоцирани 12 парчиња гранати од Првата светска војна

Дирекцијата за заштита и спасување, од локација кај новата пречистителна станица во Гевгелија, дисло...

26/09/2018

Cover image
Регионален семинар на тема „Правните аспекти на одбранбената поддршка на цивилните власти“

Од 16-21 септември 2018 година во Приштина, Косово се одржа регионален семинар на тема „Правни...

24/09/2018

Cover image
Oбука во Пасау Германија

Тимот за справување со поплави  е подготвен да замине на обука во Пасау Германија, каде ќе ги р...

24/09/2018

Cover image
Дирекција за заштита и спасување на Република Македонија објавува оглас за вработување на 7 (седум) лица преку засновање на работен однос на определено време

Дирекција за заштита и спасуваење на Република Македонија,врз основа на членовите 22,23,24,25,26, и...

24/09/2018