Cover image
Работилница на Мисијата на ОБСЕ во Скопје и Европската канцеларија за поддршка на азил ЕАСО

На 18 и 19 октомври во х.Арка, Скопје, претставник од Дирекцијата за заштита и спасување учествуваше...

31/10/2018

Cover image
Меѓународната вежба EU RIWATEREX 2018

Во периодот од 23-25.10.2018 год. претставник од ДЗС присуствуваше на меѓународната вежба EU RIWATER...

30/10/2018

Cover image
Директорот на Дирекцијата за заштита и спасување се сретна со амбасадорката на Велика Британија

Првиот човек на дирекцијата за заштита и спасување, г-н Аднан Џафероски, на денешната средба со нејз...

24/10/2018

Cover image
Финална средба на Дирекцијата за заштита и спасување и Peer Review скрининг тимот

Дирекцијата за заштита и спасување заедно со Peer review скрининг тимот од ЕУ, денес ја одржаа заврш...

24/10/2018

Cover image
Започна и претпоследениот ден од Peer Review во ДЗС

Претпоследениот ден од Peer Review скринингот во Дирекцијата за заштита и спасување започна со соста...

23/10/2018

Cover image
Peer review Шести ден втор дел

Peer review скрининг тимот во ДЗС во својот шести работен ден беше на состанок и во Противпожарната...

22/10/2018

Cover image
Шести работен ден од Peer Review

Шестиот активен работен ден од Peer Review скринингот во Дирекцијата за заштита и спасување опфати с...

22/10/2018

Cover image
Петти активен работен ден на Peer Review скринингот во Дирекцијата за заштита и спасување

Петтиот активен работен ден на Peer Review скринингот во Дирекцијата за заштита и спасување продолжу...

20/10/2018

Cover image
Работна средба на Peer Review скрининг тимот во ДЗС

Работна средба на Peer Review скрининг тимот во ДЗС со академските институции:Филозофски факултет,Ин...

19/10/2018

Cover image
Четвртиот активен работен ден од Peer Review скринингот започна со средба во Центарот за управување со кризи

Четвртиот активен работен ден од Peer Review скринингот започна со средба во Центарот за управување...

19/10/2018

Cover image
Третиот работен ден од Peer Review скринингот во Штип и Свети Николе

Третиот работен ден од Peer Review скринингот во Дирекцијата за заштита и спасување започна со посет...

18/10/2018

Cover image
Работен состанок на одделението за човечки ресурси

Работен состанок на одделението за човечки ресурси со тимот на Peer review скринингот во ДЗС

17/10/2018

Cover image
Работен состанок на Секторот за заеднички работи

Работен состанок на Секторот за заеднички работи и одделенијата за правни работи, меѓународна сорабо...

17/10/2018

Cover image
Peer review скринингот продолжи со работен состанок со невладините меѓународни организации

Peer review скринингот продолжи со работен состанок со невладините меѓународни организации (OBSЕ, L...

17/10/2018

Cover image
Втор работен ден од Peer Review

Вториот работен ден од Peer Review во Дирекцијата за заштита и спасување започна со состанокот со На...

17/10/2018

Cover image
Првиот работен ден на Peer Review скринингот во ДЗС беше заокружен со Состанокот на Секторот за материјално и техничко опремување и градежно техничко одржување на објекти

Првиот работен ден на Peer Review скринингот во ДЗС беше заокружен со Состанокот на Секторот за мате...

16/10/2018

Cover image
Peer review скринингот продолжува со Состанок на Секторот за финансиски прашања

Peer review скринингот продолжува со Состанок на Секторот за финансиски прашања и одделенијата за бу...

16/10/2018

Cover image
Првиот ден од Peer Review Скринингот во Дирекцијата за заштита и спасување започна со Работилница на Секторот за превенција,планирање и развој.

Првиот ден од Peer Review Скринингот во Дирекцијата за заштита и спасување започна со Работилница на...

16/10/2018

Cover image
Скринингот во Дирекцијата за заштита и спасување отпочна денес

Скринингот што во Дирекцијата за заштита и спасување,  во период од 15-25 октомври ќе го спрове...

15/10/2018

Cover image
Пожар помеѓу селото Смојмирово и Чифлик

Помеѓу село Смојмирово и село Чифлик, во петокот (12.октомври), избувна пожар од засега неутврдени п...

14/10/2018