Cover image
Пополнување на тимови за брз одговор во рударски несреќи.

Потпишување на Договорите со дел од припадниците кои по извршениот избор на кандидати ќе бидат ангаж...

16/11/2018

Cover image
Работилница од областа на стратешко планирање

Вработени од Дирекцијата за заштита и спасување, во СОЗР - Клуб на пратеници, денес 16.11.2018 год....

16/11/2018

Cover image
Учество на вежба за пребаравање, спасување и справување со последиците во услови на авионски несреќи, во Бугарија

Претставници од Одделението за меѓународна соработка и од Одделението за специјализирани услуги со в...

16/11/2018

Cover image
Редовен работен состанок со сите надлежни задолжени субјекти околу организирање и функционирање на зимската служба 2018/2019

На ден 15.11.2018 година во 13 часот, во просториите на општина Битола, под покровителство на Дирекц...

15/11/2018

Cover image
Завршни активности на вежбата “Есенска бура”-Криволак 2018

Дирекцијата за заштита и спасување која зема учество во вежбата “Есенска бура”-Криволак...

14/11/2018

Cover image
Почнаа активностите на теренската вежба „Есенска бура“

Дирекцијата за заштита и спасување како учесник во вежбата "Есенска бура"-Криволак 2018, п...

12/11/2018

Cover image
Крводарителска акција

Денес, понеделник (12.11.2018) вработените во Дирекција за заштита и спасување ја покажаа својата ху...

12/11/2018

Cover image
Учество во теренската вежба „Есенска бура“

Екипата на Дирекцијата за заштита и спасување е подготвена денес и утре (12 и 13 ноември 2018 година...

12/11/2018

Cover image
Обуката HOT-FIRE TRAINING MODUL A

Од 7-9 ноември 2018 година, во Центарот за обука во Сежана - Република Совенија, седум претставници...

12/11/2018

Cover image
ДИРЕКТОРОТ НА ДИРЕКЦИЈА ЗА ЗАШТИТА И СПАСУВАЊЕ УЧЕСНИК НА ПАНЕЛ ДИСКУСИЈА ВО САРАЕВО

  Денес, 8 ноември 2018 година, на Универзитетот за Криминалистика, криминологија и сигурно...

08/11/2018

Cover image
Показна вежба во ОУ" Благој Кирков" - Велес

По повод 74 години од ослободување на Градот Велес, по иницијатива на Дирекцијата за заштита и спасу...

08/11/2018

Cover image
Отстранети 6 (шест) парчиња неексплодирани убојни средства

На 7.11.2018 година (среда) во 11:15 часот, на локалниот пат Битола, с.Дихово, при изведба на градеж...

07/11/2018

Cover image
Tеренска вежба „Есенска бура“

Дирекцијата за заштита и спасување на 12 и 13 ноември 2018 година, во Криволак ќе земе активно учест...

05/11/2018

Cover image
37.регионален состанок на Иницијативата за подготвеност и превенција од катастрофи за земјите од Југоисточна Европа DPPI SEE

На првиот ден од одржувањето на 37. Регионален состанок на Иницијативата за подготвеност и превенциј...

05/11/2018

Cover image
Отстранета неексплодирана артилериска граната

На 03.11.2018 година (среда) во 13.10 часот, во атарот на село Брод, општина Новаци, пиротехничарот...

03/11/2018

Cover image
Симулациска вежба TTX Toxic Shield

Од 29-31.10.2018 година, во Дом на АРМ се одржа симулациска вежба (TTX Toxic Shield),  за тести...

02/11/2018

Cover image
Оглас за вработување во Дирекцијата за заштита и спасување

Дирекција за заштита и спасуваење на Република Македонија,врз основа на членовите 22,23,24,25,26, и...

02/11/2018

Cover image
О Г Л А С ЗА ВРАБОТУВАЊЕ НА 13 (тринаесет) ЛИЦА НА ОПРЕДЕЛЕНО ВРЕМЕ

Дирекција за заштита и спасување на Република Македонија, врз основа на членовите 22, 23, 24, 25, 26...

01/11/2018

Cover image
Дирекцијата за заштита и спасување дислоцираше неексплодирани убојни средства од Првата Светска војна

По дојава од ПОЗС Прилеп од стовариште за отпад со старо железо кое се наоѓа во околината на Прилеп,...

31/10/2018

Cover image
Дирекцијата за заштита и спасување набави нова опрема

Согласно, Планот за опремување, денес 31.10.18 година Дирекцијата за заштита и спасување набави нова...

31/10/2018