Cover image
Одбележување на 5 декември-Светски ден на волонтерството

  Меѓународниот ден на волонтерите 5 декември се одбележува во целиот свет и оддава признани...

05/12/2018

Cover image
Средба со вториот секретар во Амбасадата на Руската Федерација во РМ

На 5.12.2018 година, во Дирекцијата за заштита и спасување се одржа средба помеѓу директорот, г-дин...

05/12/2018

Cover image
Средба со господин Станислас Мрозек, прв советник на Амбасадорот на Франција во РМ

Денес, 4.12.2018 година, во Дирекцијата за заштита и спасување, директорот Џафероски оствари средба...

04/12/2018

Cover image
3 декември Меѓународен ден на лицата со посебни потреби

Уште од 1992 година Генералното Собрание на Обединетите Нации го прогласи 3 декември како  Меѓу...

03/12/2018

Cover image
Денеска на 1-ви Декември во светот се одбележува Светскиот ден за борба против ХИВ/СИДА.

Секоја година на 1 декември,како во сите земји во светот, така и во Македонија, со сè поголем...

01/12/2018

Cover image
Од Охридското езеро е извадена артилериска граната од 75mm

Утрово околу 06:30 часот, од водите на Охридското езеро е извадена артилериска граната 75mm од Прват...

29/11/2018

Cover image
Посета на тим од ITF (Enhancing Human Security) од Словенија

Во посета на Дирекцијата за заштита и спасување претстојуваше тим од организацијата ITF (Enhancing H...

29/11/2018

Cover image
Меѓународен ден за елиминација на насилството врз жените

Осветлување на Владата на РМ во портокалова боја, дебати и работилници низ цела Македонија, се дел о...

26/11/2018

Cover image
Подобрување на отпорноста кон поплави во Полошкиот регион

Од 20-21.11.2018 година, во х.Изгрев Струга, Подрачното одделение за заштита и спасување –Тето...

23/11/2018

Cover image
Работна средба во Дирекцијата за заштита и спасување

Денес, 23.11.2018 година (петок),  директорот  на Дирекцијата за заштита и спасување Аднан...

23/11/2018

Cover image
Интерен оглас за унапредување на административни службеници

Врз основа на член 30 став 3 и став 5, член 48 и член 49 од Законот за административни службеници (&...

23/11/2018

Cover image
Високи гости на вежбата Есенска бура-18 во Криволак

Денес 22.11.2018год, на Армискиот полигон Криволак,  Дирекцијата за заштита и спасување зема ак...

22/11/2018

Cover image
Превентивни мерки за зимскиот период

Согласно Законот за заштита и спасување, Дирекцијата за заштита и спасување презема мерки и активнос...

21/11/2018

Cover image
Работилница за имплементација на NICS

На 19 и 20 ноември 2018 година во х.Београд, Струга, Дирекцијата за заштита и спасување учествуваше...

21/11/2018

Cover image
Вежба за пребарување и спасување при авионска несреќа

Денес, вторник (20.11.2018) на брегот на езерото Загорка, во општина Стара Загора, Бугарија, се реал...

21/11/2018

Cover image
Загадувањето на воздухот во Скопје-факти

Градот Скопје веќе повеќе години се соочува со проблемот на загадувањето на воздухот, посебно во зим...

20/11/2018

Cover image
Работилница за рамка на национален одговор Скопје

Од 5-9 ноември 2018 година во Хотел Порта Аеродром, Дирекцијата за заштита и спасување активно беше...

20/11/2018

Cover image
Показна теренска вежба "Есенска бура"

Овој четврток, 22.11.2018 година во 12 часот, во Криволак, Дирекцијата за заштита и спасување, ќе уч...

20/11/2018

Cover image
Размена на експерти за ГИС

Од 4-9.11.2018, Дирекцијата за заштита и спасување учествуваше во размена на експерти за ГИС (Geogra...

20/11/2018

Cover image
Дирекцијата за заштита и спасување спаси четири завеани лица во Битола

На 19.11.2018 година (понеделник) во 00.30 часот во Подрачното одделение Битола при Дирекцијата за з...

19/11/2018