Cover image
Презентација за заштита од сите несреќи во ОУ „Димитар Македонски“

Денес, тим на Дирекцијата за заштита и спасување беше во посета на ОУ “Димитар Македонски&rdqu...

19/12/2018

Cover image
Работна средба со директор на Глобалниот Центар за мониторинг на пожари, со седиште во Фрајбург, Германија

Денес во Дирекцијата за заштита и спасување се одржа работна средба помеѓу директорот Џафероски и г-...

17/12/2018

Cover image
Кампања „Намалување на заканите од поплави“

Во склоп на кампањата "Намалување на заканите од поплави" денес Дирекцијата за заштита и с...

17/12/2018

Cover image
Обиколка на инфрастуктурните објекти на ДЗС во Битола

Денес, директорот на Дирекцијата за заштита и спасување, г-н Аднан Џафероски, беше во обиколка на ин...

16/12/2018

Cover image
Интервју на директорот на Дирекција за заштита и спасување г-н Аднан Џафероски за 24info.mk

Безбедноста на граѓаните е најважна, импровизација во заштитата и спасувањето не смее да има Инте...

16/12/2018

Cover image
100 години постоење на Филозофскиот факултет

По повод 16-ти декември, Денот на Филозофскиот факултет во Скопје и приближувањето кон чествувањето...

16/12/2018

Cover image
Работилница со наслов „Изготвување на План за непредвидени ситуации“

Од 11.12.2018 до 12.12.2018 година во Хотелот Радика во Маврово се одржа работилница на Мисијата на...

15/12/2018

Cover image
Кампања за „Намалување на заканите од поплави“

Галерија од штандот во Центар 14.12.2018 (петок) од Кампањата за "Намалување на заканите од поп...

14/12/2018

Cover image
Соработка со општина Бутел

Во знак на отпочнување на Кампањата за "Превенција на заканите од поплави" и   к...

13/12/2018

Cover image
Презентација за заштита од сите несреќи во ОУ „Гоце Делчев“

Денес, 12.12.2018 тим од Дирекцијата за заштита и спасување одржа презентација за заштита од сите не...

12/12/2018

Cover image
Презентација за заштита од сите несреќи во ОУ „11-Октомври“

Денес, тим од Дирекцијата за заштита и спасување одржа презентација за заштита од сите несреќи во ОУ...

12/12/2018

Cover image
Kампања за „Намалување на заканите од поплави“

Дирекцијата за заштита и спасување од 1 Декември започна Kампања за „Намалување на заканите од...

11/12/2018

Cover image
Кампања за заштита од сите несреќи во основните и средните училишта

Паралелно со Кампањата за намалување на заканите од поплави, Дирекцијата за заштита и спасување конт...

11/12/2018

Cover image
СВЕТОТ ГО ОДБЕЛЕЖУВА СВЕТСКИОТ ДЕН НА ПЛАНИНАТА

Секоја година 11 декември се слави како Светски ден на планината, ден кој за Македонија како плани...

11/12/2018

Cover image
Меѓународен ден на човековите права

Денеска на глобално ниво се одбележува Меѓународниот ден на човековите права. На 10 декември 1948 го...

10/12/2018

Cover image
Работна средба со Н.Е. г-дин Мирослав Томан, амбасадор на Чешката Република во Македонија

На 10.12.2018 година, г-дин Аднан Џафероски оствари работна средба со Н.Е. г-дин Мирослав Томан, амб...

10/12/2018

Cover image
Отстранета Артилериска неексплодирана граната со калибар 75мм од Првата светска војна

На 8.12.2018 година (сабота), во 16:15 минути, пиротехничар од Подрачното одделение во Битола при Ди...

09/12/2018

Cover image
Денес се чествува Свети Климент Охридски Чудотворец

Денес е 8 декември,денот кога се празнува Свети Климент Охридски.Тој се родил околу 840 година. Неко...

08/12/2018

Cover image
Одлука за унапредување на административни службеници

Одлуката за унапредување на административни службеници можета да ја преземете тука

07/12/2018

Cover image
Одлуки за избор на пилоти

Одлука за избор на кандидат по основ на вработување на неопределно време. За да го погледнете огл...

05/12/2018