Cover image
Среќни Новогодишни и Божиќни празници

Драги наши пријатели и соработници! Во овој предновогодишен период исполнет со многу позитивна енер...

28/12/2018

Cover image
Дирекцијата се приклучува во акцијата за борба против аеро-загадувањето

Дирекцијата за заштита и спасување организирано се приклучува во акцијата за борба против аеро-загад...

27/12/2018

Cover image
Презентација за заштита и спасување од сите катастрофи во ОУ „Кирил и Методиј“

Денес, 27.12.2018 (четврток), тим на Дирекцијата за заштита и спасување беше во посета на ОУ “...

27/12/2018

Cover image
Нови вработувања во одделението за специјализирани услуги со воздухоплови во Дирекцијата за заштита и спасување

Во одделението за специјализирани услуги со воздухоплови вработени се Раководител на одделението, 4...

26/12/2018

Cover image
Презентација за заштита од сите несреќи во ОУ „Мирче Ацев“

Денес, 26.12.2018 (среда), тим на Дирекцијата за заштита и спасување беше во посета на ОУ “Мир...

26/12/2018

Cover image
СОВЕТИ ЗА ГРАЃАНИТЕ

-    Не поклонувајте на децата и на останатите,  нешто од што би можеле да се по...

25/12/2018

Cover image
Кампања "Намалување на заканите од поплави"

Во склоп на кампањата "Намалување на заканите од поплави" денес 25.12.2018, тим од Дирекци...

25/12/2018

Cover image
Презентација за заштита од сите несреќи во ОУ “Ѓорче Петров”

Денес, 25.12.2018 ( вторник), тим на Дирекцијата за заштита и спасување беше во посета на ОУ “...

25/12/2018

Cover image
Работна посета на градот Краљево, Република Србија

Претставници од Подрачното Одделение за заштита и спасување Струмица, Црвен Крст Струмица, ЦУК Струм...

25/12/2018

Cover image
Соработка во областа на намалување на ризикот од катастрофи (DRR)

Од 17-19 декември 2018 година, во Загреб, преставници од Дирекцијата за заштита и спасување учествув...

25/12/2018

Cover image
Презентација за заштита од сите несреќи во ОУ “Димитар Поп Георгиев Беровски”

Денес, 24.12.2018 ( понеделник), тим на Дирекцијата за заштита и спасување беше во посета на ОУ &ldq...

24/12/2018

Cover image
Одстранети две неексплодирани артилериски гранати

На ден 23.12.2018 година во 16 часот, пиротехничар од ДЗС од Подрачното одделение во Битола, подигна...

23/12/2018

Cover image
Меморандум за соработка со Комората за приватно обезбедување на РМ

Со цел најсоодветен одговор на безбедносните закани, хармонизација на активностите, градење взаемна...

21/12/2018

Cover image
"Заштита од пожари" во ОУ"Страшо Пинџур.

Подрачното одделение Кавадарци при ДЗС, присуствуваше на показната вежба "Заштита од пожари&quo...

21/12/2018

Cover image
Неексплодирана артилериска граната 75 мм од Првата светска војна

На ден 21.12.2018 година (петок), во 13:35 часот пиротехничар од Подрачното одделение во Битола при...

21/12/2018

Cover image
Презентација за заштита од сите несреќи во ОУ „Вера Циривири-Трена“

Денес, 21.12.2018 (петок), тим на Дирекцијата за заштита и спасување беше во посета на ОУ “Вер...

21/12/2018

Cover image
Свечен прием на Дирекцијата за заштита и спасување

Фото-Галерија од Свечениот прием на Дирекцијата за заштита и спасување во чест на соработниците и по...

21/12/2018

Cover image
Меѓународен ден на човековата солидарност

Денес е 20 декември, Меѓународниот ден на човековата солидарност, со кој треба да се прослави единст...

20/12/2018

Cover image
Презентација за заштита од сите несреќи во ОУ „Јан Амос Коменски“

Денес, 20.12.2018 (четврток), тим на Дирекцијата за заштита и спасување беше во посета на ОУ “...

20/12/2018

Cover image
Презентација за справување со пожари на подрачја загадени со НУС

Од 17-19.12.2018 година, претставници од Подрачното одделение за заштита и спасување Струмица и од О...

19/12/2018