Cover image
Кампања за намалување на ризиците од пожари во Капитол Мол

Посетителите на Капитол Мол денес беа едуцирани за опасностите од пожар на отворен простор, самозашт...

25/07/2019

Cover image
Кампања за намалување на ризиците од пожари

Денес на 23.07.2019, Кампањата за намалување на ризиците од пожари продолжи во Градскиот Трговски Це...

25/07/2019

Cover image
Joint reaction 19

Претставник на Дирекцијата за заштита и спасување во периодот 15-19.07.2019 година, учествуваше на Ф...

22/07/2019

Cover image
Поддршка за управување со ефективен национален координативен механизам во врска со Зелениот климатски фонд

Претставник од Дирекцијата за заштита и спасување во периодот 12-13.07.2019 година,  учествуваш...

22/07/2019

Cover image
ЈАВЕН ОГЛАС БРОЈ – 98/2019

Врз основа на член 35 од Закон за административни службеници („Службен весник на Република Мак...

22/07/2019

Cover image
ДЗС на Summerland 2019 ја промовираше кампањата за заштита од пожари

Во склоп на Кампањата за намалување на ризиците од пожари, тимот на Дирекцијата за заштита и спасува...

21/07/2019

Cover image
Интерактивно оперативна вежба за заштита и спасување "ЗАЕДНИЧКИ ОДГОВОР 2019"

На ден 19.07.2019(петок) година одржана е интерактивно оперативна вежба за заштита и спасување “ЗАЕ...

20/07/2019

Cover image
ПРИРОДАТА Е НАША ОДГОВОРНОСТ!

Во склоп на кампањата за намалување на заканите од пожари, тим од Дирекцијата за заштита и спасување...

19/07/2019

Cover image
Рачна (офанзивна) бомба од Прва светска војна

На ден 18.07.2019 година во 11:45 часот, пиротехничар од ДЗС-ПОЗС Битола подигна рачна (офанзивна) б...

18/07/2019

Cover image
О Д Л У К А за избор на кандидат по основ на вработување на определено време

Врз основа на член 49 став 2 и 55 став 2 од Законот за организација и работа на органите на државнат...

17/07/2019

Cover image
О Д Л У К А за избор на кандидат по основ на вработување на определено време

Врз основа на член 49 став 2 и 55 став 2 од Законот за организација и работа на органите на државнат...

17/07/2019

Cover image
Директорот на ДЗС, Џафероски на денешната прес-конференција ги повика сите граѓани да дадат свој активен придонес во кампањата за заштита од пожари и заеднички да укажеме од неопходноста за заштита на шумите и природните ресурси

Директорот на Дирекцијата за заштита и спасување Аднан Џафероски, денеска одржа прес-конференција на...

14/07/2019

Cover image
Отстранета неексплодирана рачна бомба

На 13.7.2019 (сабота), во 20ч, пиротехничар од Подрачното одделение Битола при Дирекцијата за заштит...

14/07/2019

Cover image
ДЗС прва на терен за санирање на штетите од невремето во Преспа

Во средата во попладневните часови се случи големо невреме во Преспанскиот регион, посебно Долна Пре...

12/07/2019

Cover image
Големо невреме во Преспанскиот регион

Во текот на вчерашниот ден 10 јули (среда) во попладневните часови се случи големо невреме во Преспа...

11/07/2019

Cover image
Се очекуваат поинтензивни врнежи од дожд во целата земја

Дирекцијата за заштита и спасување според официјалното соопштение на УХМР, известува дека денес 10.7...

10/07/2019

Cover image
ОГЛАС ЗА ВРАБОТУВАЊЕ НА ОПРЕДЕЛЕНО ВРЕМЕ

Дирекција за заштита и спасување на Република Македонија, врз основа на членовите 22,23,24,25,26,...

10/07/2019

Cover image
Дигитализација на системот за управување со кризи

На 3.07.2019 год., директорот и заменик-директорот на Дирекцијата за заштита и спасување, г-дин Адна...

04/07/2019

Cover image
Подигнати повеќе гранати од Првата Светска Војна

На ден 03.07.2019 година во 12:00 часот, пиротехничар од Дирекцијата за заштита и спасување, ПОЗС Би...

03/07/2019

Cover image
Дигитализација на системот за управување со кризи

На 2.07.2019 год. на факултетот на ЈИЕ во Скопје, се одржа Научно-стручна тркалезна маса на тема: &l...

03/07/2019