Cover image
Подигнати повеќе гранати од Првата Светска Војна

На ден 03.07.2019 година во 12:00 часот, пиротехничар од Дирекцијата за заштита и спасување, ПОЗС Би...

03/07/2019

Cover image
Дигитализација на системот за управување со кризи

На 2.07.2019 год. на факултетот на ЈИЕ во Скопје, се одржа Научно-стручна тркалезна маса на тема: &l...

03/07/2019

Cover image
Пронајдена Артилериска граната

На ден 02.07.2019 година во 10.15 часот од Битола во близина на новите градски гробишта од приватна...

02/07/2019

Cover image
Конференција за унапредување на правата на ЛГБТИ лица

На 27.06 и 28.06.2019 год. координаторката за еднакви можности на Дирекцијата за заштита и спасување...

30/06/2019

Cover image
Дирекцијата за заштита и спасување со препораки за топлотниот бран во земјава

Дирекцијата за заштита и спасување согласно најавите на УХМР, соопштува дека од утре, понеделник 1 ј...

30/06/2019

Cover image
Меѓународна вежба "Србија 2019"

На покана на Министерството за внатрешни работи на Република Србија, Дирекцијата за заштита и спасув...

28/06/2019

Cover image
Меѓународна летна школа

Денес на Факултетот за криминалистика, криминологија и сигурносни студии во Сараево започна Меѓунаро...

24/06/2019

Cover image
Меѓународен ден на јавните служби

На 23 јуни ОН го прославуваат Меѓународниот ден на јавните служби притоа нагласувајќи го развојот и...

23/06/2019

Cover image
Отстранета граната со калибар 75мм

На 22.6.2019 во 10:15ч. пиротехничар од Подрачното одделение Битола при Дирекцијата за заштита и спа...

22/06/2019

Cover image
Рана превенција од поплави

На ден 20.06.2019 год., се одржа иницијален состанок помеѓу директорот на Дирекцијата за заштита и с...

20/06/2019

Cover image
Светски ден на бегалците

Светскиот ден на бегалците се одбележува на 20 јуни секоја година, а почетокот на неговото одбележув...

20/06/2019

Cover image
Преставниците од Дирекцијата за заштита и спасување Горан Андов и Никола Хаџи Стефанов учествуваа на работилница на IPA DRAM во Рим Италија

Од 10-12.06.2019 г. преставниците од Дирекцијата за заштита и спасување Горан Андов и Никола Хаџи Ст...

18/06/2019

Cover image
УХМР достави соопштение до Дирекцијата за заштита и спасување дека наредниот период се очекуваат поинтензивни врнежи од дожд

УХМР достави соопштение до Дирекцијата за заштита и спасување дека наредниот период се очекуваат пои...

18/06/2019

Cover image
Отстранета минофрлачка мина 75мм

На ден 15.6.2019година во 17:45ч.пиротехничар од Подрачното одделение Битола при Дирекцијата за зашт...

16/06/2019

Cover image
Третата работна седница на Мрежата за заштита и отпорен Полог

На 12 јуни 2019 година во х.Сириус, Струмица, претставник од Подрачното оделение од Тетово  при...

13/06/2019

Cover image
Посета на претставници наЈута Универзитетот од САД

На 10.06.2019 год. во посета на Дирекцијата за заштита и спасување присуствуваше деканот од Јута Уни...

12/06/2019

Cover image
Реагирање и спасување во случај на поплава

Претставници од Дирекцијата за заштита и спасување, Дејан Стојановски и Ариф Арифи учествуваа на обу...

11/06/2019

Cover image
Светскиот ден на животната средина

Денес, 5 јуни во повеќе од 100 земји, над 1.000000 жители го одбележуваат Светскиот ден на животната...

05/06/2019

Cover image
Претставување на нацрт текстот на „Националната стратегија за развој на концептот за едно општество и интеркултурализмот во Република Северна Македонија“

На 3 јуни 2019г во Кавадарци се одржа петата јавна дискусија за претставување на нацрт текстот на &b...

05/06/2019

Cover image
Работилница на тема Континуирано унапредување на воените капацитети, системот за заштита и спасување и системот за управување со кризи

Во период од 20-23.05.2019 година се одржа работилница во делот на цивилно - воена соработка (CMEP)...

31/05/2019