Cover image
Пречек на припадниците на тимот за спасување од урнатини

Денес, 02.12.2019 година, директорот на Дирекцијата за заштита и спасување, г-дин Аднан Џафероски ги...

04/12/2019

Cover image
ЈАВЕН ОГЛАС ЗА ВРАБОТУВАЊЕ НА 2 (две) ЛИЦА НА НЕОПРЕДЕЛЕНО ВРЕМЕ

Дирекција за заштита и спасуваење на Република Македонија,врз основа на членовите 22,23,24,25,26, и...

04/12/2019

Cover image
Одлуки за вработување на определено време

На следниот линк можете да го преземето документот кој ги содржи одлуките за вработување на 8 лица&n...

28/11/2019

Cover image
Упатени 35 припадници на силите за заштита и спасување во Р. Албанија

Тим за пребарување и спасување од урнатини составен од 35 припадници на силите за заштита и спасувањ...

26/11/2019

Cover image
Обука на специјалисти за делување во вонредни состојби на Балканските држави

Во периодот од 18-11. до 23.11.2019 год. се одржа обука на специјалисти за делување во вонредни сост...

26/11/2019

Cover image
15-годишниот јубилеј на нуркачкиот центар “Амфора”

Оваа сабота, 23.11.2019г. во х.Филип, Охрид, претставник од Дирекцијата за заштита и спасување прису...

26/11/2019

Cover image
39-ти Регионален состанок на Иницијативата ДППИ ЈИЕ во Сараево

На 21-22.11.2019 година, се одржа 39тиот Регионален состанок на Иницијативата ДППИ ЈИЕ во Сараево, Б...

25/11/2019

Cover image
Извршено е уништување на НУС артилериска граната 155мм

На ден 14.11.2019 година, по пријава од ЕЛЕМ извршено е уништување на НУС артилериска граната 155мм...

25/11/2019

Cover image
Пронајдени 93 артилериски гранати 105 мм и 2 гранати 122мм

На излезот од Прилеп на стариот пат кон Битола, во нива се пронајдени 93 артилериски гранати 105 мм...

25/11/2019

Cover image
Директорот на ДЗС присуствуваше на показно спасителна вежба во Прилеп.

Директорот на Дирекцијата за заштита и спасување, г-н Аднан Џафероски, на 23.11.2019г. (сабота), во...

25/11/2019

Cover image
Семинар на тема „Планирање на заштита и спасување во вонредни ситуации - презентирање на Национален план“

Семинар на тема „Планирање на заштита и спасување во вонредни ситуации - презентирање на Нацио...

05/11/2019

Cover image
Официјална посета на јапонската амбасадорка Н.Е. Кеико Ханеда

На 01.11.2019 директорот на Дирекцијата за заштита и спасување г-дин Аднан Џафероски во официјална п...

01/11/2019

Cover image
Засадени се дрвца во дворот на Дирекцијата

Денес 31.10 2019 (четврток) директорот на Дирекцијата за заштита и спасување г-дин Аднан Џафероски з...

31/10/2019

Cover image
Итен координативен состанок поради активните пожари на повеќе локации низ Република Северна Македонија

Директорот на Дирекцијата за заштита и спасување, г-дин Аднан Џафероски, денес 30.10.2019г. (среда)...

30/10/2019

Cover image
Ј А В Е Н О Г Л А С за вработување на 5 (пет) лица на определено време

Дирекција за заштита и спасување на Република Македонија, врз основа на членовите 22,23,24,25,26, и...

28/10/2019

Cover image
Работна средба со Полковник Зоран Јанковиќ, шеф на Канцеларијата за врски на НАТО во Северна Македонија

Директорот на Дирекцијата за заштита и спасување, г-дин Аднан Џафероски, денес 25.10.2019 (петок) ос...

25/10/2019

Cover image
Состанок со првата механизирана пешадиска бригада

На ден 24.10.2019 (четврток) во просториите на Дирекцијата за заштита и спасување се одржа состанок...

24/10/2019

Cover image
"Миран Богатај- денови на цивилна заштита" во Постојна, Р.Словенија

Од 17-19.10. 2019 г. на покана на директорот на Цивилната заштита на Р. Словенија, г-дин Дарко Бут,...

21/10/2019

Cover image
Ангажман на Тим за брз одговор за спасување на планина

На 13.10.2019 година во 12:00 часот добиена е информација од СВР Битола дека на планината Баба во не...

18/10/2019

Cover image
Билатералната спогодба за заштита од природни катастрофи помеѓу Владата на РСМ и Советот на министри на Р. БиХ

На ден 15.10.2019 год. се одржаа вторите билатерални разговори помеѓу високи претставници на двете д...

16/10/2019