Cover image
ЈАВЕН ОГЛАС за вработување на 1 (едно) лице на определено време

Дирекција за заштита и спасуваење на Република Македонија,врз основа на членовите 22,23,24,25,26, и...

15/01/2020

Cover image
Благодарници од Р. Албанија за учество и несебична помош во справување од последиците на катастрофалниот земјотреској ја погоди Р. Албанија

На 13.01.2020 г. во посета на Дирекцијата за заштита и спасување присуствуваа Амбасадорот на Р. Алба...

14/01/2020

Cover image
ЈАВЕН ОГЛAС за вработување на 8 лица во Дирекција за заштита и спасување на определено време

  Дирекција за заштита и спасуваење на Република Македонија,врз основа на членовите 22,23,24...

13/01/2020

Cover image
ОДЛУКА за вработување на 1 лице во Дирекција за заштита и спасување на определено време

Одлуката за избор на кандидат по основ на вработување по јавен оглас на определено време можете да г...

04/01/2020

Cover image
ЈАВЕН ОГЛAС за вработување на 2 (две) лица во Дирекција за заштита и спасување на определено време

Дирекција за заштита и спасуваење на Република Македонија,врз основа на членовите 22,23,24,25,26, и...

28/12/2019

Cover image
Интерен оглас за унапредување

Документот за интерниот оглас можете да го преземете тука       &nb...

27/12/2019

Cover image
Доделени благодарници и пофалници по повод реализацијата на Годишната програма за работа на Центарот за обука

На ден 24.12.2019 г. на свечен прием, директорот на Дирекцијата за Заштита и Спасување, г-дин Аднан...

25/12/2019

Cover image
Одлука за унапредување на административни службеници

Овде можете да го преземете документот со одлуките за унапредување на административни служ...

25/12/2019

Cover image
Годишен прием на Дирекцијата за Заштита и Спасување на Р.С. Македонија

Промоција на „СЕМЕЕН ПРИРАЧНИК - за заштита од природни непогоди и други несреќи” На...

19/12/2019

Cover image
ОДЛУКА за избор на кандидати по основ на вработување по јавен оглас на наопределено време

Одлуките за избор на кандидати по основ на вработување по јавен оглас на наопределено време можеѕте...

18/12/2019

Cover image
ОДЛУКА за избор на кандидати по основ на вработување на определено време

Овде можете да го преземете документот со одлуките за вработување на определено време во Дирекцијата...

18/12/2019

Cover image
ЈАВЕН ОГЛАС за вработување на 1 лице во Дирекција за заштита и спасување на определено време

Дирекција за заштита и спасуваење на Република Македонија,врз основа на членовите 22,23,24,25,26, и...

18/12/2019

Cover image
Состанок со преставници од Светска банка

На ден 10.12.2019г. во просториите на Оперативниот центар при ДЗС се одржа состанок помеѓу преставни...

13/12/2019

Cover image
Интерен оглас за унапредување

Документот за интерниот оглас можете да го преземете тука       &nb...

12/12/2019

Cover image
ЈАВЕН ОГЛАС за вработување на 12 лица во Дирекција за заштита и спасување на определено време

Дирекција за заштита и спасуваење на Република Македонија,врз основа на членовите 22,23,24,25,26, и...

10/12/2019

Cover image
Пречек на припадниците на тимот за спасување од урнатини

Денес, 02.12.2019 година, директорот на Дирекцијата за заштита и спасување, г-дин Аднан Џафероски ги...

04/12/2019

Cover image
ЈАВЕН ОГЛАС ЗА ВРАБОТУВАЊЕ НА 2 (две) ЛИЦА НА НЕОПРЕДЕЛЕНО ВРЕМЕ

Дирекција за заштита и спасуваење на Република Македонија,врз основа на членовите 22,23,24,25,26, и...

04/12/2019

Cover image
Одлуки за вработување на определено време

На следниот линк можете да го преземето документот кој ги содржи одлуките за вработување на 8 лица&n...

28/11/2019

Cover image
Упатени 35 припадници на силите за заштита и спасување во Р. Албанија

Тим за пребарување и спасување од урнатини составен од 35 припадници на силите за заштита и спасувањ...

26/11/2019

Cover image
Обука на специјалисти за делување во вонредни состојби на Балканските држави

Во периодот од 18-11. до 23.11.2019 год. се одржа обука на специјалисти за делување во вонредни сост...

26/11/2019