22/09/2023

Тимови на ДЗС вклучени во потрагата во Лепенец

Тимови за спасување од вода на Дирекцијата за заштита и спасување беа вклучени во потрагата по лицата кои вчера по сообраќајната несреќа автомобил заврши во реката Лепенец.

Како што гледате, водата е надојдена и брза. Не е многу длабока, но е брза и спасувачите, видовте како искусни спасувачи, едвај се одржуваат во брзаците. Мора да се внимава и на други човечки животи. Нуркачкиот турнус е половина час во вода, по што мора на површина и на брегот да излезат и да одморат по час и половина, рече Bekim Maksuti, директор на Дирекција за заштита и спасување.

Извлекуван автомобилот БМВ од страна на Спасувачки екипи со косовски таблици и телата на тројцата патници во реката Лепенец во близина на местото каде вчера попладне падна по сообраќајна несреќа