28/05/2024

Тимовите на ДЗС пристигнаа во Адијаман Р.Туркије

 

Првиот тим за спасување составен од 40 лица при Дирекцијата за заштита и спасување од синоќа се на терен во Адијаман Р.Туркије и веднаш се приклучени во операциите за пребарување и спасување.

Истовремено се прават и процени за потребите на терен и да се подготви за пристигнувањето на вториот тим кој се во близина.

Тимовите навреме и брзо се одвои во помали тимови и се упати на различни места за спасување во градот Адијаман.