07/12/2023

Сочуство од директорот Bekim Maksuti до турскиот народ

Почитувани граѓани на РСМ, денеска во раните утрински часови турската држава беше погодена од силен земјотрес, кој однесе многу животи и оштети многу објекти.

Сметајќи го за голема загуба и трагичен ден за Турција и РСМ.

Јас како директор на Дирекцијата за заштита и спасување, заедно со мојот близок персонал, ги преземам првите чекори да и помогнам на Турција која моментално е во вистински хаос!

Нашите спасувачки тимови кои се соодветно обучени за помош на вакви несакани настани толку побрзо ќе се подготвиме да стигнаме во Турција, во местата каде што има поголема потреба. Во координација со Турската амбасада, Дирекцијата за заштита и спасување ќе се потруди да помогне со своите капацитети!

Денес чувствувам длабока болка со Турција, за оваа голема трагедија

Се молиме заедно да ја надминеме оваа загуба, која не погоди сите нас!

Директор: Bekim Maksuti