25/06/2024

Работна среба во Црна Гора

Денес, г-дин Bekim Maksuti Директор на Дирекцијата за заштита и спасување , во Подгорица оствари работна средба со в.д. Генералниот дректорот на Дирекцијата за заштита и спасување при МВР на Црна Гора г-дин Миодраг Бешовиќ.

На средбата се разговараше за унапредување на билатералната соработка во областа на цивилна заштита, како и за делот на заштита и спасување со воздухоплови за гасење пожари од типот АТ802A Fire Boss.