30/11/2023

Тимовите за брз одговор за заштита и спасување под вода на Дирекцијата за заштита и спасување во потрага по исчезнато лице

Тимовите за брз одговор за заштита и спасување под вода на Дирекцијата за заштита и спасување во потрага по исчезнато лице

На ден 27.09.2022 г. од СВР Тетово пријавено е дека патничко возило излетало во реката Вардар кај Желино. Ведаш беа мобилизирани тимовите за заштита и спасување под вода кои заедно со припдниците на МВР и вработените на подрачното оделение на ДЗС- Тетово почнаа да пребаруваат во водите на реката, со цел да се пронајде возачот на возилото и евентуално други сопатници.

ДЗС секогаш е поготвена да излезе на терен да им помогне и на дригите институции со цел исполнување на законските обврски.

Секакви други информации кои не само што се невистинити туку и не помагат на сеуште неизвршените активности на терен не се добро намерни, сакат да ја заматат вистината, и да нанесат шта на угледот на најхуманата институција која во сите околности временски и атмосферски е спремна да излезе на терен, делува и успешно ги завршува задачите.