07/12/2023

Заменик Директорот на ДЗС на „Отворен Балкан“

Во рамки на иницијативниот самит на Отворен Балкан, премиерот на Северна Македонија, Димитар Ковачевски, со делегација од министри и директори на присуствуваа на самитот организиран во Белград, главниот град на Србија. Г-дин Зуфлиќар Зејнулаи ја преставуваше Дирекцијата за заштита и спасување на РСМ, каде што со Р.Србија и Албанија потпишаа заеднички договор за соработка по повод иницијативата „Отворен Балкан“.