30/11/2023

Отсранети артилериски гранати

На 14.08.2022 во 17.25 часот Покрај брегот на Преспанското езеро во близина на местото Царина 

пронајдени се две артилериски гранати 75 мм од првата светска војна.

На 12.08.2022 во село Ангелци во двор е пронајдено панцирно зрно 50мм.

На 14.08 во реката Вардар во Велес е пронајдено артилериско зрно 105мм.

13.08 околу месноста Мачидол, с.Здуње М.Брод пронајдена е југословенска М38.