Logo

10/05/2022

Пронајдени артилерсики гранатиВо изминатиот период пиротехничарите на Дирекцијата за заштита и спасување имаа повеќе интервенции на целата територија на Република Северна Македонија, и тоа: во с. Чаниште – Мариово каде се пронајдени една артилериска граната калибар 122 мм и една од 155мм и с.Моин Гевгелија е пронајдена една артилериска граната калибар 75мм. Во с.Долно Чарлија Новаци е пронајдена рачна бомба, а  во с. Бучин Крушево, с. Шум Струга и во близина на Хотел Капри Битола се пронајдени артилериски зрна од разни калибри. 
Истите се подигнати од лице место и ќе бидат уништени.
 

 

Logo

За нас

Дирекцијата е формирана со законот за заштита и спасување Со работа започна 16.05 2005 година Дирекцијата е самостоен орган на државната управа Настаната е со спојување на цивилната заштита од Министерството за одбрана и инспекцијата за заштита од пожари од Министерството за внатрешни работи

Контакт информации

Адреса: ул. Васко Карангелески бр. 8
Тел.: 02 2 433 384
Факс.: 02 2 433 300
web site: www.dzs.gov.mk
e-mail: dzs@dzs.gov.mk
press@dzs.gov.mk

Останати контакт информации