Logo

06/12/2021

Пронајдени двајца лица во битолско


Тимот за спасување во планини на Дирекцијата за заштита и спасување ги пронајдоа двете лица кои се изгубија на планината Баба над Битола и тие се во добра состојба

 

Двајцата се изгубиле вчера попладне, кога телефонски пријавиле дека се дезориентирани и дека заталкале далеку од пешачката патека која води кон врвот Неолица.

Тимот за спасување започна голема потрага, а и покрај тоа што батериите на телефоните на изгубените лица биле целосно испразнети, тие се лоцирани и спасени.

 

Logo

За нас

Дирекцијата е формирана со законот за заштита и спасување Со работа започна 16.05 2005 година Дирекцијата е самостоен орган на државната управа Настаната е со спојување на цивилната заштита од Министерството за одбрана и инспекцијата за заштита од пожари од Министерството за внатрешни работи

Контакт информации

Адреса: ул. Васко Карангелески бр. 8
Тел.: 02 2 433 384
Факс.: 02 2 433 300
web site: www.dzs.gov.mk
e-mail: dzs@dzs.gov.mk
press@dzs.gov.mk

Останати контакт информации