28/05/2024

Пронајдено изчезнато лице во Стен Даутица

Вечер по најава за изсчезнато лице од страна МВР-Велес до ПОЗС-Велес на Дирекцијата за заштита и спасување беше побарано помош за пронаоѓање на лицето.

Првично беше потврдено дека лицето поради временските услови изгубил ориентација.

Тим за спасување од ПОЗС-Велес веднаш било упатено во местото викано Стен на Даутица во пределот на Македонски Брод.

Во координација на МВР-Велес и Тимот за спасување на ДЗС заедно со неговиот брат по неколку часа беше пронајдено и е во добра здравствена состојба.