30/11/2023

Работен состанок во Република Хрватска

Директорот на Дирекцијата за заштита и спасување г-дин Bekim Maksuti одржа работен состанок во Република Хрватска со својот колега г-дин Дамир Трут, директор на хрватската цивилна заштита.
На работниот состанок се разговараше за унапредување на меѓусебната соработка помеѓу двете институции сродни по своите активности и усогласување на регулативите.
Целта на средбата беше продлабочување на соработката за успешни понатамошни активности во делот на Цивилната заштита.