Logo

20/05/2021

Кампања за зголемување на свеста за НУС


На ден, 20.05.2021 година, припадниците на Дирекцијата за заштита и спасување во соработка со Факултетот за безбедност при Универзитетот "Климент Охридски", СВР-Тетово, СВР-Кичево и Црвениот Крст, спроведоа кампања за подигање на свеста за НУС во склоп на проектот Вектор.

Logo

За нас

Дирекцијата е формирана со законот за заштита и спасување Со работа започна 16.05 2005 година Дирекцијата е самостоен орган на државната управа Настаната е со спојување на цивилната заштита од Министерството за одбрана и инспекцијата за заштита од пожари од Министерството за внатрешни работи

Контакт информации

Адреса: ул. Васко Карангелески бр. 8
Тел.: 02 2 433 384
Факс.: 02 2 433 300
web site: www.dzs.gov.mk
e-mail: dzs@dzs.gov.mk
press@dzs.gov.mk

Останати контакт информации