Logo

20/05/2021

Честитка за Денот на пожарникарите


Дирекцијата за заштита и спасување го честита Денот на пожарникарите и посакува многу успеси во докажаната соработка која што ја градиме низ годините.
Од страна на ТППЕ Струмица во кругот на поранешната касарна беше изведена тактичко-показна вежба, спасување на луѓе од урнатини предизвикани од разорен земјотрес заедно со тимот кој е во состав на Републичките сили за заштита и спасување.
 

Logo

За нас

Дирекцијата е формирана со законот за заштита и спасување Со работа започна 16.05 2005 година Дирекцијата е самостоен орган на државната управа Настаната е со спојување на цивилната заштита од Министерството за одбрана и инспекцијата за заштита од пожари од Министерството за внатрешни работи

Контакт информации

Адреса: ул. Васко Карангелески бр. 8
Тел.: 02 2 433 384
Факс.: 02 2 433 300
web site: www.dzs.gov.mk
e-mail: dzs@dzs.gov.mk
press@dzs.gov.mk

Останати контакт информации