Logo

08/04/2021

Информација за ништење на Неексплодирани Убојни Средства (НУС)


Од ден 08.04.2021  до 10.04.2021 година, согласно СОП за уништување на НУС се врши подготовка за уништување на пронајдените артилериски гранати кои датираат од Првата Светска Војна во с.Момин на таканареченото  Костомар.

Одговорни а активноста се пиротехничари на Дирекцијата за заштита и спасување, физичко обезбедување на локацијата ќе врѓат припадници на МВР и Граничната полиција. За сместувањето на пиротекничарите за овие денови ќе обезбеди Општина Гевгелија, а за транспорт на гранатите со товарен добиток е обезбедено од Шумско стопанство Гевгелија.

Logo

За нас

Дирекцијата е формирана со законот за заштита и спасување Со работа започна 16.05 2005 година Дирекцијата е самостоен орган на државната управа Настаната е со спојување на цивилната заштита од Министерството за одбрана и инспекцијата за заштита од пожари од Министерството за внатрешни работи

Контакт информации

Адреса: ул. Васко Карангелески бр. 8
Тел.: 02 2 433 384
Факс.: 02 2 433 300
web site: www.dzs.gov.mk
e-mail: dzs@dzs.gov.mk
press@dzs.gov.mk

Останати контакт информации