03/02/2023

Директорот на ДЗС присуствуваше на показно спасителна вежба во Прилеп.

Директорот на Дирекцијата за заштита и спасување, г-н Аднан Џафероски, на 23.11.2019г. (сабота), во Прилеп, присуствуваше на показно спасителна вежба која беше во организација на спелеолошкиот клуб "Златоврв" од Прилеп и вклучуваше извлекување на повредени лица во случај на пожар во висококатница. Директорот на ДЗС, изјави дека за Градот и за земјата вакво нешто е повеќе од потребно и дека за кратко време тимот ќе влезе во Републичките сили на Дирекцијата за заштита и спасување.

Видео