Logo

07/11/2019

Oсновна обука на просторните сили за заштита и спасување на ваботените во ОИЛКО КДА


На ден 07.11. 2019 година, тимот од Центарот за обука на Дирекцијата за заштита и спасување, изврши основна обука на просторните сили за заштита и спасување на ваботените во ОИЛКО КДА, Скопје На обуката учествуваа 14 лица припадници на универзалната единица за заштита и спасување. Во договор со менаџментот покрај основната обука акцент е дадено на примена на мерката за противпожарна заштита и евакуација.

Logo

За нас

Дирекцијата е формирана со законот за заштита и спасување Со работа започна 16.05 2005 година Дирекцијата е самостоен орган на државната управа Настаната е со спојување на цивилната заштита од Министерството за одбрана и инспекцијата за заштита од пожари од Министерството за внатрешни работи

Контакт информации

Адреса: ул. Васко Карангелески бр. 8
Тел.: 02 2 433 384
Факс.: 02 2 433 300
web site: www.dzs.gov.mk
e-mail: dzs@dzs.gov.mk
press@dzs.gov.mk

Останати контакт информации