Logo

26/11/2018

ТАКТИЧКО ПОКАЗНА ВЕЖБА ВО ОУ „ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ“, ДЕМИР ХИСАР


На ден 23.11.2018 г. во ООУ „Гоце Делчев“, Демир Хисар се одржа изведување на тактичко показна вежба за гаснење пожар и извлекување на учениците и персоналот, а учесници во вежбата беа повторно: ТППЕ - Демир Хисар, ОО на ЦК Демир Хисар, Брза помош и МВР - Демир Хисар.
Проверка на функционалноста на планот за заштита и спасување на ООУ „Гоце Делчев“, Демир Хисар, во делот на евакуација на повредени и загрозени лица во објектот во училиштето каде нашето Оделение зеде активно учество.
На кратко пред учениците и наставниците да се организираат по класови и се упатат на мобилизациските собиралишта во кругот на училиште, се одржа презентација од страна на Планинарско Горскоспасително друштво АВА КОТА - 1050 НОВАЦИ предводено од Александар Анѓелевски.

 

Logo

За нас

Дирекцијата е формирана со законот за заштита и спасување Со работа започна 16.05 2005 година Дирекцијата е самостоен орган на државната управа Настаната е со спојување на цивилната заштита од Министерството за одбрана и инспекцијата за заштита од пожари од Министерството за внатрешни работи

Контакт информации

Адреса: ул. Васко Карангелески бр. 8
Тел.: 02 2 433 384
Факс.: 02 2 433 300
web site: www.dzs.gov.mk
e-mail: dzs@dzs.gov.mk
press@dzs.gov.mk

Останати контакт информации