Logo

11/09/2020

Престојната NATO EADRCC вежба "Северна Македонија 2021"


Во рамките на престојната  NATO EADRCC вежба "Северна Македонија 2021", се одржа 3 дневна работилница (09-11.09.2020) во Струга.  Покрај престставниците на Дирекцијата за заштита и спасување и претставници на други релевантни институции од безбедносниот систем, на работилницата присуствуваше и директорот на ДЗС, г-дин Аднан Џафероски. Директорот  го изрази своето задоволство од учеството на Дирекцијата за заштита и спасување на една ваква сериозна вежба,  потенцирајќи ја важноста на членството на Република Северна Македонија во НАТО, за безбедносниот систем на нашата држава.

Logo

За нас

Дирекцијата е формирана со законот за заштита и спасување Со работа започна 16.05 2005 година Дирекцијата е самостоен орган на државната управа Настаната е со спојување на цивилната заштита од Министерството за одбрана и инспекцијата за заштита од пожари од Министерството за внатрешни работи

Контакт информации

Адреса: ул. Васко Карангелески бр. 8
Тел.: 02 2 433 384
Факс.: 02 2 433 300
web site: www.dzs.gov.mk
e-mail: dzs@dzs.gov.mk
press@dzs.gov.mk

Останати контакт информации