Weekly News

04/10/2018

Состанок со амбасадорот на Република Словачка во Република Македонија, г-н Хенрик Маркуш


Денес 4.10.2018 година, на состанок во Дирекцијата за заштита и спасување се сретнаа, директорот на оваа институција г-н Аднан Џафероски и амбасадорот на Република Словачка во Република Македонија, г-н Хенрик Маркуш.

Целта на состанокот беше отпочнување на билатерална соработка на Дирекцијата за заштита и спасување со партнерската институција за цивилна заштита во РСловачка. Прв чекор за тоа е правење-Писмо за намери.
На состанокот се изврши и размена на искуства меѓу земјите во поглед на цивилната заштита, а се договори и размена на експертски посети помеѓу РМакедонија и РСловачка.

Оваа средба е уште една од низата билатерални средби, од која произлегуваат конкретни планови за идни активности помеѓу нашата земја и РСловачка.

Logo

За нас

Дирекцијата е формирана со законот за заштита и спасување
Со работа започна 16.05 2005 година
Дирекцијата е самостоен орган на државната управа
Настаната е со спојување на цивилната заштита од Министерството за одбрана и инспекцијата за заштита од пожари од Министерството за внатрешни работи.

Контакт информации

Адреса: ул. Васко Карангелески бр. 8
Тел.: 02 2 433 384
Факс.: 02 2 433 300
web site: www.dzs.gov.mk
e-mail: dzs@dzs.gov.mk
press@dzs.gov.mk

Останати контакт информации