Logo

26/09/2018

Дислоцирани 12 парчиња гранати од Првата светска војна


Дирекцијата за заштита и спасување, од локација кај новата пречистителна станица во Гевгелија, дислоцираше 12 парчиња гранати од Првата светска војна, со калибар од 105мм. Акцијата, по претходна дојава од страна на ЈКП "Гевгелија", ја спроведоа пиротехничарот и колегите од Подрачното одделение за заштита и спасување Струмица, кои ги собраа овие неексплодирани убојни средства, ги транспортираа и ги складираа во наменскиот магацин во Струмица. Дирекцијата за заштита и спасување, и покрај лимитираните ресурси, продолжува најпрофесионално да ги извршува своите задачи за заштита и спасување на населението.

Logo

За нас

Дирекцијата е формирана со законот за заштита и спасување Со работа започна 16.05 2005 година Дирекцијата е самостоен орган на државната управа Настаната е со спојување на цивилната заштита од Министерството за одбрана и инспекцијата за заштита од пожари од Министерството за внатрешни работи

Контакт информации

Адреса: ул. Васко Карангелески бр. 8
Тел.: 02 2 433 384
Факс.: 02 2 433 300
web site: www.dzs.gov.mk
e-mail: dzs@dzs.gov.mk
press@dzs.gov.mk

Останати контакт информации