Weekly News

24/09/2018

Oбука во Пасау Германија


Тимот за справување со поплави  е подготвен да замине на обука во Пасау Германија, каде ќе ги ре-обнови своите знаења за употреба на пумпи со голем капацитет и бариери. Обуката трае од 24 до  28 септември, и, е во рамки на проектот ИПА поплави ЛОТ-2.

Logo

За нас

Дирекцијата е формирана со законот за заштита и спасување
Со работа започна 16.05 2005 година
Дирекцијата е самостоен орган на државната управа
Настаната е со спојување на цивилната заштита од Министерството за одбрана и инспекцијата за заштита од пожари од Министерството за внатрешни работи.

Контакт информации

Адреса: ул. Васко Карангелески бр. 8
Тел.: 02 2 433 384
Факс.: 02 2 433 300
web site: www.dzs.gov.mk
e-mail: dzs@dzs.gov.mk
press@dzs.gov.mk

Останати контакт информации