Weekly News

24/09/2018

41 состанок на Директорите за цивилна заштита на Европската Унија


Дирекцијата за заштита и спасување, претставувана од директорот г-н Аднан Џафероски и раководителот на одделението за меѓународна соработка  Валентина Атанасовска, ќе учествува на 41 состанок на Директорите за цивилна заштита на Европската  Унија за Европскиот економски регион и земјите членки.
Состанокот ќе се одржи на 27 и 28 септември 2018 година во Австрија,Виена.Станува збор за редовен директорски состанок во кој учесниците известуваат за напредокот и активностите во сферата на цивилната заштита од претходниот директорски состанок,кој се одржа во месец мај,во Софија.

Logo

За нас

Дирекцијата е формирана со законот за заштита и спасување
Со работа започна 16.05 2005 година
Дирекцијата е самостоен орган на државната управа
Настаната е со спојување на цивилната заштита од Министерството за одбрана и инспекцијата за заштита од пожари од Министерството за внатрешни работи.

Контакт информации

Адреса: ул. Васко Карангелески бр. 8
Тел.: 02 2 433 384
Факс.: 02 2 433 300
web site: www.dzs.gov.mk
e-mail: dzs@dzs.gov.mk
press@dzs.gov.mk

Останати контакт информации