Weekly News

21/09/2018

Во рамките на програмата 333, одржан курс за спасување на повредени лица


Во рамките на програмата 333, под покровителство на Американската амбасада, успешно е завршен пет-дневниот курс за спасување повредени во кој свое учество зема и Дирекцијата за заштита и спасување. Курсот се одржа од 10-14 септември во просторот на касарната Чојлија Петровец . Целта на истиот е да ги подобри знаењата од основните техники за спасување на повредени лица под оган и во средина на CBRNE, идентификација на заканата, третмани и деконтаминација. Фокусот беше ставен на медицинската нега со блок на настава, после која учесниците имаа и практични вежби. Покрај Дирекцијата за заштита и спасување учество земаа припадниците на АРМ и ТППЕ Скопје.

Logo

За нас

Дирекцијата е формирана со законот за заштита и спасување
Со работа започна 16.05 2005 година
Дирекцијата е самостоен орган на државната управа
Настаната е со спојување на цивилната заштита од Министерството за одбрана и инспекцијата за заштита од пожари од Министерството за внатрешни работи.

Контакт информации

Адреса: ул. Васко Карангелески бр. 8
Тел.: 02 2 433 384
Факс.: 02 2 433 300
web site: www.dzs.gov.mk
e-mail: dzs@dzs.gov.mk
press@dzs.gov.mk

Останати контакт информации