Logo

14/09/2018

Касарна Чојлија Петровец курс за спасување повредени 10-14 September Tactical Casualty Care Course (TCCC)


 

     Во рамките на програмата 333 а под покровителство на Америчката амбасада успешно е завршен 5 дневен курс специфично дизајниран за просторот на касарната Чојлија Петровец со цел да ги подобри знаењата од основните техники за спасување на повредени лица под оган и во средина на CBRNE, идентификацијата на заканата, третмани и деконтаминација. Фокусот беше ставен на медицинската нега со блок на настава после која учесниците имаат практични вежби. Покрај Дирекцијата за заштита и спасување учество земаа припадниците на АРМ и ТППЕ Скопје.

 

Logo

За нас

Дирекцијата е формирана со законот за заштита и спасување Со работа започна 16.05 2005 година Дирекцијата е самостоен орган на државната управа Настаната е со спојување на цивилната заштита од Министерството за одбрана и инспекцијата за заштита од пожари од Министерството за внатрешни работи

Контакт информации

Адреса: ул. Васко Карангелески бр. 8
Тел.: 02 2 433 384
Факс.: 02 2 433 300
web site: www.dzs.gov.mk
e-mail: dzs@dzs.gov.mk
press@dzs.gov.mk

Останати контакт информации