Weekly News

19/09/2018

World Vision BIH и Министерството за сигурност на БИХ одржаа прва регионална конференција- “Сигурни училишта за сигурно детство”


Од 29-31 август 2018 во Сараево во соработка со World Vision BIH и Министерството за сигурност на БИХ се одржа првата регионална конференција- “Сигурни училишта за сигурно детство”, посветена на воспоставување и зајакнување на училишното опкружување во однос на ризиците од природни и други катастрофи. На конференцијата учество земаа Горан Андов –помлад соработник за логистичка поддршка при спроведување на теоретска настава и Рамадан Асани- помлад соработник за спроведување на обука тренинг и вежби при Дирекцијата за заштита и спасување. Дирекцијата за заштита и спасување се приклучува кон ова мото, и затоа наскоро ќе започне со промоции и кампањи наменети за заштита и спасување на децата во услови на природни непогоди, кои ќе бидат имплементирани во градинките и училиштата ширум Републиката.

Logo

За нас

Дирекцијата е формирана со законот за заштита и спасување
Со работа започна 16.05 2005 година
Дирекцијата е самостоен орган на државната управа
Настаната е со спојување на цивилната заштита од Министерството за одбрана и инспекцијата за заштита од пожари од Министерството за внатрешни работи.

Контакт информации

Адреса: ул. Васко Карангелески бр. 8
Тел.: 02 2 433 384
Факс.: 02 2 433 300
web site: www.dzs.gov.mk
e-mail: dzs@dzs.gov.mk
press@dzs.gov.mk

Останати контакт информации