Logo

03/12/2020

Состанок со претставниците на Амбасадата на Франција


Директорот Беким Максути денес се состана  со претставниците на Амбасадата на Франција во Северна Македонија, г-дин Станислас Мрозек, прв советник на Амбасадорот, г-дин Стефан Роперс,  аташе за внатрешна безбедност и г-ѓа Анита  Рамаданова, асистент на Аташето. На средбата се разговараше за актуелниот настан со огромното количество  пронајдени неексплодирани убојни средства во Битола и потребата од меѓународна асистенција при нивниот  транспорт и ништење. Беа разгледани повеќе можности и се понудија конкретни предлози за поддршка од страна на одговорните институции во Франција, во тој контекст.

Понатаму, гостите ја  потенцираа досегашната успешна соработка на ДЗС со нашите партнери од Франција, а се  разговараше и за интензивирање на билатералните активности и реализација на обуките одложени поради КОВИД пандемијата.

Директорот Максути  потврди дека остануваме посветени во унапредувањето на соработка со нашите пријатели и срдечно им  заблагодари на гостите за поддршката, а тие, посакувајќи му успех на новата должност, му врачија плакета од Генералната Дирекција за цивилна одбрана на Франција.

Logo

За нас

Дирекцијата е формирана со законот за заштита и спасување Со работа започна 16.05 2005 година Дирекцијата е самостоен орган на државната управа Настаната е со спојување на цивилната заштита од Министерството за одбрана и инспекцијата за заштита од пожари од Министерството за внатрешни работи

Контакт информации

Адреса: ул. Васко Карангелески бр. 8
Тел.: 02 2 433 384
Факс.: 02 2 433 300
web site: www.dzs.gov.mk
e-mail: dzs@dzs.gov.mk
press@dzs.gov.mk

Останати контакт информации