Weekly News

02/12/2019

Пречек на припадниците на тимот за спасување од урнатини


Денес, 02.12.2019 година, директорот на Дирекцијата за заштита и спасување, г-дин Аднан Џафероски ги пречека припадниците на тимот за спасување од урнатини на Дирекцијата за заштита и спасување и им се заблагодари за нивната професионалност, хуманост и солидарност која ја покажаа на меѓународната мисија во Република Албанија за справување со последиците од катастрофалниот земјотрес.

Logo

За нас

Дирекцијата е формирана со законот за заштита и спасување
Со работа започна 16.05 2005 година
Дирекцијата е самостоен орган на државната управа
Настаната е со спојување на цивилната заштита од Министерството за одбрана и инспекцијата за заштита од пожари од Министерството за внатрешни работи.

Контакт информации

Адреса: ул. Васко Карангелески бр. 8
Тел.: 02 2 433 384
Факс.: 02 2 433 300
web site: www.dzs.gov.mk
e-mail: dzs@dzs.gov.mk
press@dzs.gov.mk

Останати контакт информации